[Žinios trumpai] Ukrainos gynybos ministras paskelbė fantastišką žinią: Ukraina gaus 300 km nuotolio raketas!  ()

Gynybos ministras Oleksijus Reznikovas paskelbė apie naujų raketų pristatymą į Ukrainą - jos lekia iki 300 km atstumu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina ir toliau kaupia vakarietišką ginkluotę, kurios pagalba tikisi persverti karo eigą. Netrukus Ukrainos ginkluotosios pajėgos gaus daugkartinio paleidimo sistemoms skirtas raketas, galinčias padaryti žalą per 300 km nutolusiems taikiniams. Apie tai pranešė Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas.

„Tikiuosi, kad šiemet sulauksime kontrpuolimo kampanijos ir ji bus sėkminga“, – sakė ministras.

Jis prisiminė, kad HIMARS jau pradėjo keisti jėgų pusiausvyrą fronte. Ir tai nepaisant to, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos yra aprūpintos raketomis, kurių nuotolis yra iki 70-90 km. Net ir tokioje ribotoje versijoje Ukrainos kariuomenė juos naudoja labai efektyviai, naikindama Rusijos Federacijos okupacinės armijos bazes ir sandėlius.

„Vakarų ginklai, ypač HIMARS, labai pakeitė situaciją fronte“, – sakė R. Reznikovas. Jis pažymėjo, kad Vakarų ginklai leido Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms sumažinti savo nuostolius. Dėl sunaikintų amunicijos sandėlių Rusijos ginkluotosios pajėgos nebegali naudoti mėgstamos puolimo taktikos, naudojant ugnies užtvarą.

 

Reznikovas pažymėjo, kad Vakarų partneriai atsiuntė Ukrainai ribotą kiekį tolimojo nuotolio artilerijos, nes baiminasi dar didesnio konflikto eskalavimo. Tačiau Ukrainos ginkluotosios pajėgos įrodė, kad gali labai tiksliai naikinti okupantų karinius objektus, todėl atsargų bus daugiau.

(196)
(7)
(189)

Komentarai ()