[Žinios trumpai] Okupantai užkniso visus - Rusijos kariai sprogo Severodonecko centre  ()

Automobilis Severodonecke sprogo netikėtai, daugumos sužeistų įsibrovėlių būklė sunki. Luhansko srities gyventojų nepasitenkinimas Rusijos ginkluotųjų pajėgų veiksmais auga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Laikinai užimtame Severodonecke sprogo automobilis su Rusijos kariais. Tai „Telegram“ paskelbė Luhansko srities karinės administracijos vadovas Serhijus Haidajus. „Severodonecke, centrinėje miesto gatvėje, vakar netikėtai sprogo automobilis su okupantais. Dėl to buvo sužeisti 6, 4 iš jų - sunkiai“, – informavo jis.

Haidajus teigia, kad tarp Luhansko srities gyventojų didėja nepasitenkinimas okupacine valdžia ir kariuomene. Jie nuolat apiplėšinėja civilius ir jiems grasina. Severodonecke rusų pajėgos medžioja žmones, turinčius „neteisingą“ požiūrį ir nusiteikimą.

„Tiesa, kartais kaimynai ir net Luhansko piliečių artimieji įvertina šią poziciją, nutekindami adresus ir galimas piliečių prieglobsčio vietas“, – pažymėjo Haidajus. Anot jo, nėra tiksliai žinoma, kiek ukrainiečių neseniai užgrobtuose miestuose rusai nukankino.

 

Okupacinė valdžia, anot Haidajaus, vietos gyventojams stengiasi sukurti įspūdį apie saugaus ir visaverčio ramaus gyvenimo atkūrimą. „Jie žadės ir imituos miestų ir kaimų atkūrimą tol, kol tai domina Rusijos žiniasklaidą ir Kremlių. Kai tik pasitrauks propagandistai, bandymai atnaujinti regioną bus pristabdyti“, – reziumavo Haidajus.

(80)
(0)
(79)

Komentarai ()

Susijusios žymos: