[Žinios trumpai] Ždanovas: „Vokietija taip vožė Ispanijai, kad visa Europa tupi krūmuose“  (5)

Kai kurios Europos šalys, pirmiausia Vokietija, atsisako tiekti tankus Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie šią tendenciją kalbėjo karo ekspertas Olegas Ždanovas, praneša „Segodnya“.

Komentuodamas artėjantį gynybos departamentų vadovų susitikimą (Reimštein-3), ekspertas prognozavo karinės pagalbos Ukrainai geografijos plėtrą.

„Ir, antra, labai norėčiau, kad išsiplėstų šalių, tiekiančių mums ginklus, geografija. Greičiausiai taip ir atsitiks. Klausimas yra dėl šių ginklų apimties ir pristatymo laiko“, – sakė jis.

Eksperto teigimu, Vokietijos vadovybė, atstovaujama kanclerio Olafo Scholzo, vetuoja bet kokį ginklų tiekimą Kyjivui, išplečiant tai visoms šalims, kurios turi Vokietijoje pagamintų ginklų.

Tuo pat metu O. Ždanovas išreiškė susirūpinimą dėl ginklų tiekimo iš Vokietijos.

„Prisimenate Ispanijos norą mums perduoti 40 tankų „Leopard-2“? Taigi Vokietija ne tik uždraudė pervežti šiuos tankus į Ispaniją Ukrainos naudai, bet ir privertė ispanus atsiprašyti už tai, kad Ispanija išdrįso net pagalvoti apie tankų perkėlimą į Ukrainą“, – pabrėžė jis.

 

Dabar, anot O. Ždanovo, „vėl išryškėja labai bloga tendencija – senosios Europos šalys susitarė nebetiekti Ukrainai tankų“.

„Tokia informacija Europos žiniasklaidoje, deja, vėl pradėjo pasirodyti“, – pridūrė jis.

Kaip žinia, O. Scholzas ne kartą buvo apkaltintas kad vilkina  ginklų tiekimą Ukrainai. Jis pats mano, kad Vokietija padeda Ukrainai labiau nei „bet kas kitas“.

Tuo pačiu metu neaiški O. Scholzo pozicija dėl karo Ukrainoje netinka ir Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui. Jis mano, kad Vokietijos kancleriui laikas pagaliau apsispręsti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(38)
(18)
(20)

Komentarai (5)