[Žinios trumpai] Super galinga jėga! Ukraina gaus iš Lenkijos šimtus modernizuotų „PT-91“ tankų (Video)  ()

Ukrainos kariuomenė gali gauti lenkų atnaujintus tankus „PT-91 Twardy“. Apie tai pranešė žinomas lenkų apžvalgininkas Jaroslavas Volskis, pirmasis atkreipęs dėmesį į T-72 „dingimą“. Tada jie pasirodė Ukrainos ginkluotosiose pajėgose.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-16 [Žinios trumpai] Super galinga jėga! Ukraina gaus iš Lenkijos šimtus modernizuotų „PT-91“ tankų (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali gauti 232 tankus „PT-91 Twardy“. Mainais Lenkija nori gauti „M1 Abrams“ tankus, kuriuos anksčiau užsakė iš JAV. Tačiau šiuo metu nežinia, ar lenkai nori gauti užsakytus „Abrambs“ naujausios SEPv3 modifikacijos ar senesnių modelių, kad galėtų atsigriebti už perduotą šarvuotą techniką.

Tuo pat metu Lenkijoje buvo pastebėtas traukinys su „PT-91“, kuris judėjo link rytinių šalies sienų. Vaizdo įrašas buvo nufilmuotas liepos 7 d.

„PT-91 Twardy“ yra lenkiška sovietinio tanko T-72 modifikacija. Todėl šarvuočiai gali padėti Ukrainos kariuomenei kare, nes įguloms nereikės persikvalifikuoti. Tankai iš karto galės judėti į frontą.

Kaip rašo apžvalgininkas Kirilas Danilčenko, lenkiška modifikacija gaminama nuo 1995 m. „PT-91“ yra geras pavyzdys, kaip gana neturtinga šalis gali sukurti savo veiksmingus atnaujinimus be pinigų plovimo.

Tanke sumontuotas 850 AG variklis, jo galios pakanka susidoroti su papildomu svoriu dėl dinaminės apsaugos. Beje, jis gaminamas vietoje. Lenkai sugebėjo sukurti dinaminę ERAWA apsaugą nuo nulio, galinčią su 95% tikimybe atremti sovietinius ATGM ir 50 % modernius sviedinius.

 

 

„PT-91“ įrengta vakarietiška ugnies valdymo sistema: Izraelio naktinio matymo taikiklis, slovakiškas stabilizatorius, lazerinis nuotolio ieškiklis ir balistinis kompiuteris.

Jeigu apžvalgininko informacija pasitvirtins, tuomet Ukraina iš Lenkijos gaus beveik 500 tankų.

Prisiminkite, Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda sakė, kad Ukraina gavo per 240 lenkiškų tankų T-72.

Anksčiau buvo pranešta, kad Lenkija Ukrainai perdavė modernizuotus tankus T-72MR ir T-72M1R, kurie jau naudojami Rusijos ir Ukrainos kare.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(105)
(0)
(105)

Komentarai ()