[Žinios trumpai] JK pilotai skubiai ruošiasi tiesioginiams mūšiams su Rusija

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2022-07-18 11:42
Vakarai turi porą mėnesių arba porą metų pasiruošti karui su Rusija. O gal ir nieko nebus, jei Putiną pašalins savi.
immortallt 2022-07-18 11:57
Nebus jokio karo su NATO. Jie Ukrainoje nebeturi kuo jau kariauti. 8 HIMARS baigia visą sukauptą amuniciją Ukrainoje sunaikinti. Kas būtų jei lėktūvnešių iš kelių pusių prie ruskyno priplaukti ir praeitų bombarduojant karinius taikinius ruskyno teritorijoje JAV? Vėl grįžtų prie šluotų? O dėl putino pašalinimo, nesu tikras, kad jis gyvas. Esmė ta, ruskynas dabar nebeturi kaip išeiti pakėlęs galvą, ir spėju, vis tikėjosi, kad pavyks kažkokį gabalą atriekti teritorijos, kada galės jį prakišti kaip pergalę, bet kuo ilgiau eina karas, tuo blogiau viskas. O ukrainiečiai dar nėra gavę rimtos sunkiosios vakarų ginkluotės.
Benediktas 2022-07-18 14:04
Logiškai galvojant, tai ir Ukrainos nereikėjo pulti su 200 t. karių 21a. Europoje. Aš tiesiog neįsivaizduoju Putino susitaikant su pralaimėjimu Ukrainai, jam geriau pralaimėt kad ir visiškai garantuotai, bet prieš NATO, tada jis dar gali mobilizaciją paskelbti, karo padėtį ir susidoroti visiškai su opozicija. Geriau jį nuimtų iki to laiko.
immortallt 2022-07-18 15:12
Karas prieš NATO truktų labai trumpai. Jau ukrainiečiai demontruoja, kad rusų oro gynyba neveikianti net prieš MIG. Prieš F16 ar naujesnius naikintuvus būtų jiems beviltiška. Kai nuvažiuoti tankai be logistikos gali viso labo 200km, tai užtektų naikinti tik tiekimo grandines ir priešlėktuvinę (kad netyčia nepataikytų), ir nieko negalėtų rusai padaryti. Ir tada ne tik valdžioje jam likti nulis šansų, bet ir visas turtas būtų iškapstytas visame pasaulyje, ir neturėtų šansų gyventi laisvėje. Jei nebūtų suimtas, būtų nužudytas. Nejau tiki, kad NATO šalys neturi Mosad atitkmens veikiančių agentų, kurių oficialiai nėra, veikia bet kur pasaulyje ir dėję skersą ant visų įstatymų ir jurisdikcijų, kai yra kažkokie esminiai nacionaliniai interesai, kaip branduolinis karas ar sunaikinti asmenis tokius kaip putinas? Nemanau, kad naudojami tokie agentai dažnai, tiksliau, NATO gal ir į dešimtmetį kartą panaudoja, ir turbūt daugiau išimtinai žvalgybai.
donatasv 2022-07-18 15:12
Vienintelis variantas, kad nato įsitrauktų į pilnavertį karą su Rusija yra branduolinio ginklo panaudojimas Ukrainoje. Pats Putinas kauptukais Nato nepuls. Bet manau Nato norės parodyt pasauliui kas būna jei žaidi su uždraustu ginklu. Net ir Taivano karo atžvilgiu rusija kaži ar pajėgtų atlaikyti Europos pajėgas. Rusijos siena didelė ir ją supt iš visų pusių būtų ganėtinai paprasta, gintis labai sudėtinga. Visą Europą atlaikyti nėra taspats kas per 2 pasaulinį Vokietiją.
HardAxe 2022-07-18 15:32
vien ukrainiečiam sakyk "imkit ko reikia, atakuokit ką norit", ir daugiau nei pusė rusijos žemės pajėgų europoj bus užimta. Iš mūsų regiono papildomos problemos tik Baltarusija ir Serbija. Ilgai karas netruks, bet Lietuvos man gaila, jei BY įsijungis į RU-NATO žaidimą
immortallt 2022-07-18 16:37
Baltarusija, kad nelabai turi kuo pulti. Baltarusijos kariuomenė ir nerodė noro jungtis į karą, priešingai, baltarusių pabėgo į Ukrainą ir kovoja UŽ Ukrainą. Likę sabotažuoja panašu.
P69 2022-07-18 17:01
Jeigu oficialiai karą paskelbtų Baltarusija tai manau būtų didesni protestai nei 2020-2021, tuomet jau ir ginkluoti Baltarusijos kariai prisijungtu, taip pat visi kiti kas ruošėsi sukilimui, o ir šiaip dauguma vyrų nenorėtų eiti į Ukraina kariauti kai mato kokie rusai grįžta į Baltarusiją iš Ukrainos. O Rusijai jau sunkiau būtų pagelbėti Baltarusijai. Dar žiūrėk susišaudymas tarp Baltarusijos kario ir RF "policininko" tai nuotaikos baltarusių stipriai pasikeistų. Iš kart primintu jiems Ukraina.
HardAxe 2022-07-18 19:08
turi neturi, bet jiem sugriauti vilnių ir įvažiuoti tankais į lietuvos vidurį daug proto nereikia. Turiu galvoj scenarijų jei jau prasidės pilno fronto NATO ataka prieš rusiją. Net jei Rusija bus nuversta per savaitę, mes turėsim susprogdintą dujų terminalą, sugriautus pagrindinius infrastruktūros magus ir apšaudytą vilnių. Nu vien prie megos nugriovus viadukus ir susprogdinus kelis pagrindinius tiltus turėsim baisų košmarą metams į priekį. Geriau būtų apseiti be atviro karo. Aš dabar gyvenu užsienyje, bet įvertinus mano poziciją karo bazių atžvilgiu ir Rusijos taiklumą - šansai gauti raketą ant stogo nėra lygūs nuliui.
Kyborg 2022-07-18 20:27
Per daug jau viską juodom spalvom pieši. Ims ir sunaikins infrastruktūrą per savaitę... Ukraina jau 5 mėnesius kariauja, elektra ir toliau pati apsirūpina, dujas toliau išgauna, geležinkeliai ir pagrindinės transporto arterijos toliau funkcionuoja. Taip, civilinė infrastruktūra kažkiek nukentės, bet jei kaip paminėjai, NATO pradės ataką, tai frontas nebus toks siauras kaip Lietuva ir rusams pažiausiai rūpės tiltai per Nerį. Be to, ne vienas šalia tiltas yra, pati upė ne plati, greit pontoninį tiltą galima nutiest, neturi tie viadukai prie Megos didelės strateginės reikšmės, kam leist į jį raketas kurių ir taip rusams jau stinga? Kas liečia dujų terminalą, ataka prieš jį automatiškai reikštų atsakomąjį smūgį į terminalą Karaliaučiuje. Taip pat nereiktų pamiršt, kad Lietuva turi NASAMS ir labai tikėtina, kad jį naudojama būtent strateginių objektų gynybai. O ar tai gera ar bloga sistema, turbūt geriausiai atsako faktas, kad ji naudojama Baltųjų rūmų gynybai. Drįsčiau spėti, kad ne aklai kažkurią sistemą amerikiečiai pasirinko, o vertindami efektyvumą.
AAA000 2022-07-18 21:04
trecdaly Ukrainos griuvesiai jau visokio masto. elektros neturi gal penktadalis Ukrainos. apie 10 milijonu gyvena is esmes arba turisto, arba emigranto rezimu. bet jie turi duju saugyklas - del to ne taip jauciasi. kai dali vartotoju rusas nusprogdina - apkrova sumazeja. o ta duju terminaline gelda nera siaip svarbus strateginis objektas. ji tik kaip kranas duju sistemoje su uzsaldytu duju bakeliu. bakelis talpus - bet "saugykla" laive is esmes nuostoli nesa, kol dujos "neisdujintos"... va Inciukalnio saugykla Latvijoje yra strateginis objektas. didele sankaupa duju resurso. logistinis sandelys. gali stovet ir stovet. simtmecius. ir negenda niekas. o terminalas is esmes kaip istisai uzkurtu varikliu fura-refrizeratorius. su kroviniu arba be jo... Lietuva faktiskai isigijo ne duju baze, o kazkokia plaukiojancia duju parduotuve su monopoline papildymo paslauga. va kaip kaimuose kur vazineja ir kaimieciams duona vezioja - tokios "tolkuckes" - tai va toks variantas. vietoj normalaus supermarketo ir logistiniu sandeliu visos normalesnes salys turi saugyklas ir sezoninius "strateginius" rezervus. ir energetine politika kaip juos uzpildyt. viska gali daryt pamazu - jei krize - maziausiai metams gali dar viska palaipsniui stabdyt. o Lietuva turi "krana". ir kazkoki kaulijimu is tiekeju tvarkarasti. krana uzsukus ar grafikui pastrigus - visa Lietuva pastringa duju vartojimo klausime - nes "tolkucke" nebegali dirbt... ir kruva ciauskanciu nesamones imortaliuku-ekspertuku energetikoje... strateginis matai objektas jei jum kazkokie propagandonai pasake, kad cia "strateginis", ir jus apkniso - nereiskia kad jis tokiu ir tapo savaime... cia tik jus demonstruojat kvailuma, nes galvojat kad Lietuva turi strategini objekta ir tuo dar kazkaip didziuojates... o is tikto turim kaimietiska "tolkucke" su amerikos prezidento apsauga ir amerikos prerzidento islaidomos. jos veiklumo palaikymui
immortallt 2022-07-18 21:33
ruskiams pradėjus kaupti rimtesnes pajėgas prie NATO sienų, Ukrainos scenarijus nepasikartotų, ir iš karto būtų atsakas. Kad sugriauti Vilnių, o ne kelias raketas paleisti, reikia įveikti bent 100 km. 100 km įveikti kai nieko nėra gali - bet 100 km įveikti kai NATO pajėgos, kad ir 10k jų su oro pagalba, jau nebe tas. Iš niekur tankai neatsiras, ir staiga neužpuls. Staiga užpulti su žaliais žmogeliukais gali. O žaliems žmogeliukams dabar vien nuo civilių būtų baisu. Šaulių skaičius ir ginklų kiekis išaugo stipriai. Įlysi į laiptinę pasislėpti - ir nudės kaip gyvūlį.
HardAxe 2022-07-19 10:16
iki baltarusijos kaip nuo Seulo iki š korėjos - traukia altilerija. Nesu tikras kaip su Klaipėda. Tiem patiem tankam nuo Kaliningrado sienos iki Kauno 100km. T90 nuvažiuoja 550km užsipylęs kuro. Tai frontą įstumti gilyn į lietuvą jiem nebūtų labai sunku. Ar pavyks išlaikyti - čia jau kitas klausimas. papildymas: aš netikiu, kad jie paimtų lietuvą ir išlaikytų. Ką turėjau omeny, tai net minimalūs infrastruktūros pabombardavimai gali sugriaut mūsų ekonomiką. Šiandien vien dujų/naftos kainą iškėlė infliaciją iki 20%. Visiškai nesėkmingas karas su kažkokia naikinamąja jėga gali pasibaigti daug blogiau.
mixed 2022-07-19 12:04
O kam cia kazka pulkti, viskas pasiekiama raketomis is abieju pusiu. o kas del nato as manau, kad jie baisiai myza i bata, kad tik neilysti i ru teritorija ir negauti atomo..
P69 2022-07-19 23:03
Būtent, žmonės galvoja, kad paims ir staiga atsiras ta kariuomenė prie sienos. JAV, UK manau stebi viską kruopščiai, kiekvieną pajudėjimą, branduolinio ginklo pargabenimą, pratybas ir t.t.. Kai tik neįprastai pradės kaupti nemažai karių, jau paslapčia vykdys planą JAV ir UK. O vėliau ten perduos ir Lietuvos kariuomenei ir t.t. Taip pat galima po to perkelti karių į Lietuva, didesne dalį paslapčia Lenkijoje arčiau Lietuvos. Žodžiu, tikrai manau yra planas ir t.t. Pažiūrėkit kiek laiko prieš karą Pentagonas jau žinojo apie Rusijos nora užpulti Ukraina. 1-2 mėn. man atrodo prieš karą jau Bidenas oficialiai pranešė per žiniasklaida kaip apie didele tikimybė, o Pentagonas dar bent porą mėnesių prieš tai žinojo ir suvokė didele tikimybe. Ir manau, kad dabar tam skiria dar didesnius resursus nei prieš karą, nes prieš tai didžiausias priešas buvo Kinija, o dabar Rusija oficialiai pavojingas NATO, realiai laiko didesne grėsme nei Kinija, nors Kinija ir stipresnė. Taip pat ir JAV drastiškai padidino karinį biudžetą kitiems metams, o kur dar Europoje šalys jau bando pertvarkyti kariuomene, didina biudžetus, ta pati Latvija jau nori šauktinius įvesti. Offtopic: kalbant apie šauktinius, mano manymų būtų daug geriau įvesti 3 mėn. tarnyba, tai yra tie mėnesiai kai viską naujo turi išmokti ir t.t. Visi elementariausi ir svarbiausi dalykai Tuomet įvesti visuotinį šaukima, vyrus ir moteris, 18-30m. Būtų galima labai daug žmonių "paiimti", būtų mažiau nemotyvuoti dėl trumpos trukmės, tiek žmonių nebesiskųstu dėl darbo ir pnš. Pvz:. kas ten studijuoja ir pnš, per vasarą galėtų nueiti. Žodžiu, būtų labiau flexible viskas ir būtų kaip normalus ir paprastas dalykas. Be to būnant ir vyrams, ir moterims, manau susitvarkytu nesąmones šauktinių barakuose, mažiau būtų "kietekų" prieš kitus, nes gėda būtų prieš merginas. Šiek tiek gal požiūris net pasikeistų. Manau turėtų būti artimiau viskas kaip Izraelyje. Tik aišku ne tokios ilgos trukmės. Tuomet Lietuvoje didelė dalis žmonių mokėtų naudotis ginklu, išvalyti, tokios bazinės praktikos turėtų. Tai galėtų būti kaip "ateities partizanai". O ten kokie savanoriai galėtų pasirinkti tarnauti 9 mėn. Kadangi 3 pirmi mėnesiai yra kai mokiniesi ir išmokti, o likusieji 6 mėn. kai kartoji ką išmokai. Tai tie kas 3 mėn. tarnavo, ten po 2 metų turėtų pakartoti 3 mėn. kursą. Tik va vienintelė problema būtų pastatyti tokį kiekį barakų. Mano nuomone toks variantas būtų geriausias. Kadangi, kad ir kaip kažkas aiškintu, šauktiniai nėra prof. kariai ir neprilygsta jiems, bet visuomenė kuri mokėtų gintis, tikrai daug grėsmingiau nei kai Rusijoje ant faršo meta vyrus kurie net nėra laike rankose ginklo. Taip pat manau galėtų mokykloje būti pamokos kaip kokia "civilinė gynyba", nereikia daug, bet žinoti ir mokėti kaip padėti Lietuvos kariuomenei (netiesiogiai), kaip elgtis prasidėjus karui, atvykus žaliesiems žmogeliukams, įvairiomis situacijomis. Galėtų visokius dronų būrelius skatinti, o po to kariuomenėje padaryti savanoriams "dronistams" vietą. Jauni greit mokosi, išmoksta ir vėliau daug greičiau prisitaikytų prie karinių dronų. Manau viską reikia padaryti per įdomuma, tai tikrai didesnį proveržį padarytų nei taip kaip Rusijoje elgiasi su šauktiniais. Motyvacija labai svarbu.