[Žinios trumpai] Perimtas pribloškiantis pokalbis: supanikavusio okupanto motina liepė ne tik likti fronte, bet ir įtikinti nebėgti kitus (Video)  ()

„Mums čia tikras mėšlas! Trumpai tariant, mūsų kuopa nori bėgti...“: perimtas telefoninis pokalbis daug ką pasako apie psichologinę rusų karių būklę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos žvalgyba perėmė vieno Rusijos kariškio, kariaujančio Charkivo kryptimi, pokalbį. Okupantas pasakojo motinai, kad jų kuopa planuoja pabėgimą.

Liepos 16-osios rytą vaizdo įrašas buvo paskelbtas oficialiame Ukrainos gynybos ministerijos Pagrindinio žvalgybos direktorato „YouTube“ kanale.

„Mums čia tikras mėšlas! Trumpai tariant, mūsų kuopa nori bėgti... Mama, mūsų generolą vadina „kruvinuoju generolu“, gyvuliu. Blogas jis žmogus. Kažkada sakė, kad jam nusispjauti  į žmones, „aš noriu paimti Charkivą“, – sakė kariškis.

Jis patvirtino, kad dideli nuostoliai kare jo kolegoms sukėlė „baisią paniką“. Dalis įsibrovėlių jau pabėgo, dalis ruošiasi bėgti.

„Ar žinai, kiek žmonių išvis nori likti mūsų dalinyje? Tiek, kiek iš viso turi vaikų... Daugiau nei 100 žmonių jau pabėgo... Jie jau Kaliningrade. Trečioje kuopoje, turbūt, visi išvažiuos. Antroje pasiliks keli“, –pasakojo rusas.

Jis patikslino, kad  jo dalinyje liko tik 10 (iš 30-ies), likusieji buvo likviduoti arba sužeisti.

Rusų okupanto motinos reakcija į sūnaus istoriją palieka be žodžių. Ji ne tik darė spaudimą savo sūnui, versdama jį likti Ukrainoje, bet ir ragino atkalbėti kitus karius nuo pabėgimo. Savo cinišką poziciją ji pateisino ezoterinėmis nesąmonėmis, taip pat propagandiniais šūkiais apie „pareigą“.

 

„Negalite daryti nesąmonių! Neteksite visų apdovanojimų už tai, kad esate čia. Tu dabar atidirbinėji karminę skolą už praėjusį gyvenimą! (...) Praeitame gyvenime tavo korta rodo tėvynės išdavimą. Todėl dabar esi karštame taške, nes išdavei tėvynę. Sūnau, turi atkalbėti juos nuo pabėgimo. Jie žinojo, kur ėjo dirbti... “, – ciniškai sūnui kalbėjo rusė.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(24)
(-8)

Komentarai ()