Turkmėnistane prasidėjo beprotiški dalykai: valdžia įsakė blokuoti prieigą prie Rusijos žiniasklaidos svetainių  ()

Turkmėnistano valdžia įsakė blokuoti prieigą prie TASS, „RIA Novosti“, „InoSMI“, RBC ir kitų Rusijos televizijos kanalų svetainių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turkmėnistano valdžia liepė blokuoti prieigą prie naujienų agentūrų TASS, „RIA Novosti“, „InoSMI“ ir kitų, praneša „Radio Azatlyk“ (Rusijoje pripažintas užsienio agentu).

Anot leidinio korespondento iš Ašchabado, buvo užblokuotos visos Rusijos naujienų svetainės, prie kurių prieiga prieš kelias dienas buvo nemokama.

Leidinio teigimu, liepos 15 d. VPN paslaugos Turkmėnistane taip pat veikė su dideliais trikdžiais. Savaitės viduryje pasipylė pranešimai apie beveik visų VPN paslaugų nutraukimą.

Anksčiau Turkmėnistano valdžia užblokavo Azerbaidžano, Kazachstano ir Kirgizijos naujienų svetaines, Rusijos žiniasklaida buvo likęs paskutinis užsienio informacijos šaltinis šalyje, pažymi „Radio Azatlyk“.

O taip pat šalyje apribota prieiga prie daugelio užsienio bankų, mokėjimo sistemų, „Microsoft Store“ ir „App Store“ paslaugų. Trikdžiai įvyko blokuojant VPN paslaugas.

 

Vėliau agentūra TASS pranešė, kad nežiūrint įsakymo, TASS, „RIA Novosti“, RBC ir „Lenta.ru“ tinklalapiai Turkmėnistane atsidaro be apribojimų - esą tai patvirtino jos korespondentas Turkmėnistane. 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(3)
(37)

Komentarai ()