[Žinios trumpai] Rusai nufilmavo apokaliptinius vaizdus, kas liko iš karinės bazės ir technikos po HIMARS smūgio  ()

Ukraina surengė dar vieną sėkmingą HIMARS ataką prieš rusų bazes Luhansko srityje. Karo korespondentas Andrejus Caplienka pasidalino vaizdais iš įvykio vietos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

HIMARS paleistos raketos sunaikino amunicijos sandėlį, įsibrovėlių personalą ir techniką. „Okupantų bazė laikinai okupuotame Irmine Luhansko srityje buvo sunaikinta. Mažiau amunicijos, technikos ir personalo - nuostabus HIMARS darbas“, – dalijasi Caplienka.

Ukraina sėkmingai naikina taikinius priešo pajėgų užnugaryje, tačiau tokių bazių ten - labai daug ir visų jų sunaikinti nepavyks. Jau žinoma, kad vietomis rusų kariai perėjo prie karybos iš sunkvežimių - amunicija į frontą pristatoma iš daug tolesnių bazių. Sėkmingas HIMARS atakas pripažįsta ir rusų propagandistai, tačiau reikės dar daugiau pastangų, kad tos atakos visiškai persvertų jėgų pusiausvyrą kare.

 

Karo studijų instituto analitikų teigimu, per artimiausias 72 valandas priešas suintensyvins gyvenviečių apšaudymą Donecko srityje. Taigi, mes kalbame apie tai, kad RF ginkluotosios pajėgos išėjo iš „operacinės pauzės“.

(43)
(0)
(43)

Komentarai ()

Susijusios žymos: