[Žinios trumpai] Arestovičius: „15 d. Putino ultimatumas pasirodė besąs, bet ne toks, kokio visi tikėjosi“  (1)

Kremlius žino apie artėjantį lūžio tašką fronte ir bando psichologiškai palaužti Kyjivą ir Vakarus, mano Oleksijus Arestovičius.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-18 [Žinios trumpai] Arestovičius: „15 d. Putino ultimatumas pasirodė besąs, bet ne toks, kokio visi tikėjosi“  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija sustiprino informacinį karą ir terorizavimą raketomis, siekdama Kyjivo kapituliacijos. Maskva supranta, kad jai gresia pralaimėjimas.

Tokį pareiškimą „YouTube“ kanalo „Feigin LIVE“ eteryje liepos 16-osios vakarą išsakė prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius.

Liepos 15 dieną Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas sušaukė abu parlamento rūmus į nepaprastąjį posėdį. Apie tai sklandė daug pilnų panikos gandų. Pavyzdžiui, buvo kalbama, kad jis gali oficialiai paskelbti karą Ukrainai ir pradėti visos Rusijos mobilizaciją ar net paskelbti Sovietų Sąjungos atgimimą.

Tačiau nieko panašaus neįvyko. Viskas apsiribojo ne per daug rimtais personalo pokyčiais.

„15 d. V. Putino ultimatumas pasirodė besąs šnipštas... V. Putinas davė ultimatumą ką nors pradėti, jei nesutiksime imtis derybų. Bet kam jiems kalbėti apie derybas, jei gali visiems kažką parodyti? Taigi jie negali. Ir jie supranta, kad pralaimėjimas karo horizonte vis labiau matomas“, – sakė Arestovičius.

Jis pažymėjo, kad lygiagrečiai Maskva kursto isteriją Ukrainos informacinėje erdvėje, baugindama tiek gyventojus, tiek Ukrainos valdžią terorizavimu raketomis.

 

„Visas šis triukšmas, kylančios isterijos – tai patikimiausias ženklas, kad istorija sustojo. Ne mūšio lauke – jie toliau veržiasi ir gana stipriai spaudžia. Tai reiškia, kad aukščiausios kariuomenės lygmeniu Rusijos Federacijos politinė vadovybė supranta, kad išropojo į plynaukštę... Rusijos kariuomenė šiame konflikte niekada nebus stipresnė nei prieš mėnesį. O mes būsime. Ir ši perspektyva nėra strategiškai gera. Jie tai supranta ir nori maksimaliai blefuoti dabar, šantažuojant, teigdami: „Laikykite mus, nes mes neatsakome už save“.

 

„Visa tai lydi terorizavimas raketomis, kad būtų atitinkamas įtampos laipsnis žiniasklaidoje“, – sakė prezidento patarėjas. Jis pažymėjo, kad Kremlius vykdo „sudėtingą operaciją“, siekdamas daryti spaudimą Kyjivui ir Vakarams dėl kapituliacijos.

„Vaikinai, mes jūsų visiškai nebijome... Jūs esate atsakingi už save, ar nesate atsakingi, nutraukėte grandinę, ar ne, mums tai nerūpi. Mes turime planą. Šis planas yra toks, kad mes palaidosime jus visus iki paskutinio. Visus, kurie atsakingi už šią istoriją“, – pareiškė Arestovičius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(59)
(2)
(57)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: