[Žinios trumpai] Prasidėjo masinis Rusijos kariuomenės perkėlimas į Chersoną: „Skuba pralėkti pro tiltus“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2022-07-26 13:51
Nebloga strategija - palauks kol jų suvažiuos kuo daugiau į Chersoną iš Dombaso ar Krymo, o tada suprogdins galutinai tiltus ir „išcherachins“ juos ten. O tada bus galima užsiimti Dombasu, su susilpnėjusia Rusijos kariuomene. Įdomu ar Rusijos vadai tai supranta?
HardAxe 2022-07-26 15:15
jei susprogdinsi tiltus į Chersoną (o gal orkai traukdamiesi susprogdins?), tai bus beveik neįmanoma perkelti puolimo per Dnieprą. Rusai tikrai atsilaikys savo pusėj. Himars nesieks gylyn į krymą, krymo neatmuši - jis pusiasalis, nėra tilto. Net vandens krymui taip lengvai neuždarysi iš tos Dniepro pusės. Aišku cool, tikiuosi reikalai greit pajudės į tą pusę. Už atsiimtą kvadratinį metrą geresnė naujiena nebent susprogdintas eilinis orkų dalinys ar tankas.
AAA000 2022-07-26 19:26
Kryme aplamai nera gelo vandens isskyrus lietaus Ukraina visas dambas, kanalus ir siurblines gi sugriove 2014m. matyt sufantazavo kad uztroks. nu neuztrosko. bet rusai jokiu alternatyvu irgi nesukure. kas del Chersono - manau atsiims Ukraina. bet toliau judet tai bus ypac sunkiai. as manau supranta ta ukrainieciu vadai, ne mum juos mokint. as manau atsiims pietus ne per ten, o is Donbaso puses. nuo Zaporozes. ten svarbiausias taskas. jei rusai ten isikas-tai islaikys ir Kryma ir net viska pieciau Chersono. bet jei ten rusai gaus malku, tai paskui pontoninius galima bus pastatyt. o is miesto ir rusus bus sunku ismust. jus mastykit - rusam griaut Mariupoli - sirdies neskaudejo. svetimas miestas. o cia patiems teks savo miesta griaut... man irgi idomu kaip krapstines rusus is ten...ypac kai prisivaigo, kad kariauja "svariai ir tiksliai". rusam viskas pofig - naudos net gyvus skydus jei ka.
P69 2022-07-26 20:26
Bet gi pats miestas Chersonas yra arčiau Ukrainos vakarų, Dniepro upė skiria kaip sakant Chersona ir Krymo puse. Panaikinus tiltą nebegalėtų technikos permesti Rusija. Todėl lengvai atkovotų miestą, tačiau iš tos vietos jau nelabai ir begalėtų plėstis į Krymo puse Ukrainos pajėgos, nes ten dar yra likusios teritorijos nemažai, nei nukirsti Krymo nebepavyktų. Tada rimtesni puolimai būtų galimi tik per Zaporiže ar net Dnipro miestą, bet šitie gana toli yra nuo Krymo. Ir tą patį Chersoną iš kitos upės pusės galėtų su artilerija apšaudyti gerokai tai iš to miesto nelabai ir naudos būtų.
HardAxe 2022-07-27 10:38
man irgi taip atrodo, kad tas frontas nusistums iki Dniepro ir sustos. Nėra blogai, bet ir ne pats geriausias scenarijus.