[Žinios trumpai] Ukraina sudavė galingą smūgį Rusijos ginklų verslui  ()

Pentagono teigimu, Vakarų sankcijos gerokai apriboja Rusijos Federacijos galimybes gaminti pažangios technologijos ginklus, be to, ji kare patiria rimtų nuostolių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl plataus masto Rusijos invazijos į Ukrainą nukentės didelio masto Rusijos ginklų tiekimas į Afrikos šalis. Apie tai praneša „Foreign Policy“.

Pentagono ir JAV žvalgybos teigimu, Rusijai praradus Ukrainoje aukštųjų technologijų įrangą, įskaitant šimtus tankų ir sraigtasparnių, ginklų tiekimas Afrikai labai sulėtės. Savo ruožtu Kinijai ir JAV tai atvers duris į Afrikos šalis.

Rusijai tenka iki pusės visų ginklų tiekimo Afrikos šalims. Pagrindiniai pirkėjai yra Egiptas, Sudanas, Alžyras ir Angola.

„Tikimės, kad jie turės tikrų problemų dėl ginklų pristatymo, nes praras įrangą Ukrainoje“, – leidiniui sakė aukštas JAV žvalgybos pareigūnas.

Dėl karo Rusijos karinis-pramoninis kompleksas patiria sukrėtimą. Vakarų sankcijos pakenkė Kremliaus galimybėms papildyti technologines dalis, tokias kaip orientavimo sistemos ir mikroschemos.

Rusija priklauso nuo gynybos eksporto, kad išlaikytų gamybos linijas ir paremtų išlaidas moksliniams tyrimams ir plėtrai kuriant naujas sistemas. Kurdama naikintuvą „Su-75 Checkmate“, Rusija ieškojo pagrindinio kliento, pavyzdžiui, Jungtinių Arabų Emyratų ar Alžyro, kad sumažintų išlaidas prieš pradėdama gamybą. Ginklų eksportas padėjo Rusijos Federacijai plėtoti vidaus karinę pramonę.

 

Nors pareigūnai nepateikė konkrečių duomenų apie Rusijos pardavimus, kurie gali būti sulėtinti, Pentagono sekretoriaus pavaduotoja Kathleen Hicks gegužę pareiškė, kad dėl Vakarų ekonominių sankcijų ir eksporto kontrolės Rusijai bus sunku gaminti pažangius naikintuvus, karinio jūrų laivyno platformas ir kosminę įrangą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(76)
(1)
(75)

Komentarai ()