[Žinios trumpai] Kas būtų, jei Rusija užpultų Turkiją? Afganistanas ir net Ukraina būtų tik vaikų darželis (Video)  ()

Ar Turkija galėtų geriau apsiginti nuo Rusijos nei Ukraina?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Darant prielaidą, kad Rusijos kariuomenė laisvai gali kirsti Juodąją jūrą ir netrukdoma pasiekti Turkijos krantą, teks sausumoje tektų įveikti daugybę kalnų Turkijoje. Arba kitas variantas – pirmiausia įsiveržti į Sakartvelą. Ir iš ten į Turkijos Rytų kalnų grandines. Bet kuriuo atveju, norint pasiekti šį tikslą, rusai turės atitikti šiuos dalykus:

Ukrainos oro pajėgos iš viso turi 69 daugiafunkcinius naikintuvus (37 Mig-29 ir 32 Su-27). Bent 16 iš jų naudojama treniruotėms. Jie yra sovietmečio palikimas (vadinasi, naujausiems mažiausiai 30 metų), ir tikriausiai neatnaujinti, su kuriais rusai puikiai moka elgtis. Priešingai, Turkijos oro pajėgos turi apie 240–250 atnaujintų F-16 „Block 50+“.

Be to, yra didžiulis Turkijos bepiločių orlaivių parkas, kurį šiuo metu sudaro apie 200 „Bayraktar TB2“, 50 Anka, 5 „Aksungur“ ir naujasis „Akinci“.

Juodojoje jūroje ar po ja situacija panaši: Ukraina turi keletą pasenusių kovinių laivų  ir nė vieno  povandeninio laivo (vienintelis Ukrainos povandeninis laivas „Zaporožia“ buvo užgrobtas Rusijos per 2014 m. Krymo aneksiją).

Tuo tarpu, Turkija turi 8 oro gynybos minininkus, 8 fregatas, 4 korvetes ir 16 povandeninių laivų, kurie ginkluoti priešlaivinėmis sparnuotomis raketomis. Tai didesnės jūrų pajėgos nei Ukrainos, Bulgarijos ir Rumunijos laivynai kartu paėmus!

 

Rusai turės įveikti visa tai, PRIEŠ įkeldami koją į Turkijos žemę. Kai jie tai padarys, jie susidurs gerai ginkluotais kariais ir gintis pasiruošusiais, gerokai įpykusiais 84 mln. turkų. Rusams tai būtų visai kitoks žaidimas.

Iš tikrųjų, išskyrus branduolinį ginklą, Rusija neturi jokio konvencinio pranašumo prieš Turkiją. Rusijos patirtis Afganistane atrodytų kaip vaikų darželis, palyginti su hipotetiniu karu Turkijoje (jau nekalbant apie tai, kad Rusijos puolimas prieš Turkiją automatiškai suaktyvintų NATO 5 straipsnį).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(135)
(11)
(124)

Komentarai ()