[Žinios trumpai] Rusija rado būdą, kaip nugabenti šaudmenis į frontą išvengiant HIMARS: Ukrainai bus labai sunku tai sustabdyti  (4)

Rusija bando išvengti didžiausio savo košmaro – HIMARS.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija vilkstines su amunicija maskuoja kaip humanitarinę pagalbą, kad išvengtų HIMARS smūgių.

Okupuotame Chersone buvo pastebėti civilinės transporto priemonės, prikrautos amunicijos. Rusijos kariuomenė karinius tiekimus bando užmaskuoti kaip humanitarinę pagalbą. 

Tai liepos 23 d. paskelbė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos direktoratas (GUR) savo oficialioje  „Facebook“ paskyroje.

Įsibrovėliai slapta gabena amuniciją, kad netaptų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų raketinės artilerijos auka.

„Į Chersono sritį įvažiavo daugiau nei 20 civilinių „KamAZ“ sunkvežimių. Visi jie baltai išdažyti Rusijos Federacijos vėliavomis ir politinės partijos „Vieningoji Rusija“ simbolika ant kabinos durų“, – pranešė Gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos direktoratas.

Jie patikino, kad šiuose sunkvežimiuose vietoj humanitarinės pagalbos yra pabūklų artilerijos ir MLRS sviediniai. Visą šią ginkluotę įsibrovėliai kaupia ugdymo įstaigose.

Tuo pat metu, pasak GUR, RF ginkluotųjų pajėgų karinė vadovybė nustatė papildomus apribojimus okupaciniam kontingentui Chersone. Rusams buvo įsakyta išsklaidyti įrangą, kuri anksčiau buvo Odesos valstybinio vidaus reikalų universiteto Chersono fakulteto parado aikštelėje. Kariai buvo apgyvendinti pirmame aukšte ir universiteto rūsyje. Jiems draudžiama judėti teritorijoje dienos metu.

 

Be to, Chersone buvo pastebėtas snaiperių pasirodymas ant daugiaaukščių pastatų stogų. Jų užduotis – tarp vietinių atpažinti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų šnipus.

Žvalgybos pareigūnai pažymėjo, kad visose okupuotose teritorijose buvo uždrausta dienos metu perkelti karinę techniką. Kariams įsakyta kruopščiai maskuoti karines transporto priemones.

Tai reakcija į aktyvų Ukrainos HIMARS darbą. Pastarosiomis savaitėmis Ukrainos kariai okupuotose teritorijose sunaikino dešimtis Rusijos vadovybės postų, bazių ir sandėlių. Buvo pakirstas rusų puolimo potencialas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(14)
(25)

Komentarai (4)