Išsitaškė kaip malkų krūva – rusiškas savaeigis ginklas 2S7M „Malka“ susinaikino, bešaudydamas į Ukrainos karių pozicijas (Foto)  ()

Rusijos kariuomenėje tarnaujantys sovietiniai savaeigiai ginklai „puikuojasi“ savo silpniausia vieta – labai susidėvėjusiais vamzdžiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai atviroje žiniasklaidoje pasirodė nuotrauka, kurioje – sunakinta Rusijos 203 mm savaeigės artilerijos sistema 2S7M „Malka“: panašu, kad šūvio metu jai sprogo vamzdis. Greičiausiai incidentas įvyko apšaudant Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas.

Savaeigis ginklas 2S7M „Malka“ iš esmės yra modernizuotas sovietinis „Pion“ artilerijos pabūklas. Tokios savaeigės sistemos Rusijos kariuomenėje pradėtos naudoti tik 2021 m. Pagrindiniai „Malka“ patobulinimai buvo pavarų dėžės ir maitinimo blokų keitimas; atnaujintos ryšių, stebėjimo priemonės ir orientavimo sistemos.

Modernizuoti Rusijos „Pion“ taip pat gavo atnaujintą priešbranduolinę apsaugą ir buvo prijungti prie automatizuotos kovos valdymo sistemos, vadinamos „Unified Tactical Control System“ (ESU TZ).

 

 

Tačiau kaip įprasta tokiais atvejais, bandydami „prikimšti“ naujomis technologijomis savo sovietų gamybos savaeigius ginklus, rusai pamiršo svarbiausią dalyką: vamzdžio tarnavimo laikas nėra begalinis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(151)
(3)
(148)

Komentarai ()