[Žinios trumpai] Bręsta naujas skandalas: Rusija oficialiai prisipažino melavusi Turkijai dėl Odesos uosto atakos  ()

Rusijos užsienio reikalų ministerija pripažino, kad melavo Turkijai po Odesos apšaudymo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-25 [Žinios trumpai] Bręsta naujas skandalas: Rusija oficialiai prisipažino melavusi Turkijai dėl Odesos uosto atakos  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje tęsiasi Kremliaus melai. Po Rusijos kariuomenės pareiškimo apie „nedalyvavimą raketų atakoje prieš Odesą“, Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova šeštadienio rytą padarė pareiškimą, sakydama, kad smūgis tikrai buvo. Rusų okupantai net tarpusavyje negali susitvarkyti su informacija dėl Odesos apšaudymo. Lavrovo ministerija, regis, iš tikrųjų pripažino, kad apgavo Turkijos valdžią po Odesos uosto apšaudymo.

Turkijos gynybos ministras Hulusi Akaras šeštadienį padarė pareiškimą, kad Maskva patikino Ankarą, kad ji neturi nieko bendra su Odesos apšaudymu. „Rusai mums pasakė, kad jie neturi visiškai nieko bendra su šiuo išpuoliu“, – sakė jis.

Tačiau netrukus Zacharova patvirtino, kad jie apšaudė Odesą: „Kalibr“ sparnuotosios raketos esą sunaikino uosto karinę infrastruktūrą ir vieną ukrainiečių karinį laivą. Kitaip tariant, Maskva melavo Turkijai ir paskui nusprendė tai pripažinti. Miela.

 

Šiandien Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas teigė, kad Odesos apšaudymas nepakenks grūdų eksportui, nors sunku įsivaizduoti, kad daug prekinių laivų norės keliauti į uostą, kurį apšaudo rusai. Ukraina tikina, kad smūgis suduotas būtent ten, kur saugomi eksportui paruošti grūdai.

(47)
(4)
(43)

Komentarai ()