[Žinios trumpai] ES toliau karpo sparnus Rusijai: jau rado, kuo pakeisti rusišką anglį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2022-07-27 22:03
nu ir kur ziuri suknisti ekologai ir didieji co2 skaiciuotojai? cia gi VISKAS tiesiai i co2 suvaroma... ta angli kurent senai laikas aplamai uzdraust. o dar kiek tarpines tarsos, kol ja iskasa ir atveza kazkur... tersiama, kad galimetu dar labiau paterst... visi pasaulio gelbetojai po lapais, viskas OK... kai atsilimo mazinimo pagridine ir ESMINE priemone - reikia isgaudyt angli is atmosferos ir sukist po zeme. kad ji ten toliau stabiliai guletu milijonus metu. butent pasalint anglies pertekliu. medeliu kokiu pasodint daugiau ir palaistyt. kad garintu vandeni ir klimata optimizuotu. padegint daugiau angliavandeniliu, kad lietus labiau ir dazniau lytu (is anglies jis nesiformuoja isvis ). o daba didina zala - visi dziaugiasi... uz ka jus automobiliu tarsos mokescius mokat? kuriuos ivedineja? isdulkino jus
Benediktas 2022-07-27 22:16
Nesijaudink, sutvarkysim diktatorius, ir gyvensim vėl ekologiškai. Sakiau, kaip yra blogai, kad daug naftos ir dujų resursų pas diktatorius - nes jie dolb...ai karus sukelia. Tuo saulė ir vėja yra gerai, kad jie paskirstys energetikos resursą tolygiau pasaulyje.
Darius995 2022-07-28 03:28
Jei teisingai supratau, tai gyvenom ekologiškai, tik dėl Rusijos agresijos pradėjom naudoti anglis, naftą ir dujas?
Benediktas 2022-07-28 06:58
Nieko sau „tik“. Kai galimas branduolinį ginklą turinčių valstybių susidūrimas ir vyksta pirmą kartą po 1945 m. Europoje rimtas karas, galintis labai pakeisti geopolitinę situaciją pasaulyje. Su šalim, kuri maitino Europą dujom ir nafta. Kova tarp diktatūros ir demokratijos.
Darius995 2022-07-28 11:46
Ar Jums klausimas būtų aiškesnis, jei žodį "tik" pakeisčiau žodžiu "tiesiog"?
Benediktas 2022-07-28 11:55
Aišku, kad negyvenom ekologiškai, bet dabar, laikinai dėl geopolitinių dalykų, dėsime pora žingsnių atgal. Juk anglys daug daugiau C02 išmeta į atmosferą. Be reikalo pavartojau žodį „vėl“ - turėjau omenyje, kad dėl vykstančių procesų nieko tokio žengti atgal, po karo - vis tiek ir toliau eisime link atsinaujinančios energetikos didinimo, grįšime prie dujų nuo anglių, čia nėra nusipjovimas į taršą. Tiesiog reikia laimėti karą ir užbaigti su Putinu.
immortallt 2022-07-28 12:28
Benediktas, dėl daugiau CO2/jo atitikmens išmetimų... Tai prieš porą metų buvo surinkti palydoviniai duomenys (iškeltas palydovas su tikslu įvertinti metano nuotekį iš vamzdynų), tai deginant ruskių dujas, įvertinus nuotekį, klimatui poveikis panašu gali būti net didesnis, nei anglių. Sudėtinga tiksliai nuotekius įvertinti, nes žiemą po žeme esantys vamzdynai neišskiria nieko, o atitirpus įšalui staigiai išmeta daug ir nesurenkama pakankamai duomenų tiksliam įvertinimui. Anglys blogiausia net ne dėl CO2, o dėl kitų teršalų.
HardAxe 2022-07-28 12:32
kadangi nerašė kiek anglies importavo iš rusijos, tai straipsnis bevertis. Tas padidėjimas gali būti pilnai pakeičiantis importą, o gali būti tiesiog kazakstano dalies padidėjimas nuo 0.25% iki 1% bendro importuojamo kiekio.
immortallt 2022-07-28 13:27
Anglį pakeisti yra daug kartų lengviau, nes anglį gabenti gali iš esmės bet kokiu laivu, dažniausiai aišku barža ar pan. Tuo tarpu dujas gabenti reikalinga ir specifinė infrastruktūra. Anglies ir jūra daug daugiau parduoda, nei dujų. Tai net jei dar ir kažkiek anglių iš rusų eina, greitai nebeliks.