[Žinios trumpai] Pasaulis eina iš proto: Indijos televizija paleido atgalinį skaičiavimą iki Kinijos-JAV karo pradžios

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Gintarinis 2022-08-03 17:27
Niekada negirdėjau, kad Taivanas paskelbė, ar nori paskelbti nepriklausomybę. Komunistai kinai laikosi vienos Kinijos politikos, taivaniečiai kinai laikosi vienos Kinijos politikos, JAV laikosi vienos Kinijos politikos. Kodėl informacinėje erdvėje vis kalbama apie Taivano nepriklausomybę?
mixed 2022-08-03 18:40
O kodel jav nepadeda donbaso atsiskyreliams? Kazkokia iskreipta idealogija pas ju..
donatasv 2022-08-03 19:08
Todėl kad donbase niekas negamina procesorių, perėmus gamybą šantažas iš Kinijos būtų betkatrai šaliai pasaulyje, statytų į vietą net ir jav.
iPienius 2022-08-03 20:49
is principo, tai jau jie stato. su tokiu snipinejimu, technologiju vogimu, tai seniausiai reikejo uzraukt visus reikalus su kinais. o jei ivestu sankcijas, tai visam pasauliui sikna butu, ne tik del procesoriu, bet praktiskai del absoliuciai visko, nes vakarai patys beveik nieko negamina, o perka komponentus is kinu ir veliau surinkineja
donatasv 2022-08-03 21:03
Viso kitko gamybą perkelti paprasta, net savų specialistų rastų, bet 5nm dabar ir ruošiamų 3nm procesorių be taivanio niekas tau nepagamins, gali parsitemti taivanio specus pas save gal, bet gamyklas pastatyti prireiks kelių dešimčių milijardų, paruoštų tiekimo grandinių ir t.t. viskam surikiuoti gali prireikti kelerių metų kaip minimum. Taivanas dabar pradėjo statyti gamyklas ir kituose žemynuose, bet kaip protekciją sau 5nm procesorius gamina tik pas save. Kinui uždraudus kažką dabar, visi paverks pasiūs kaip rusą ant 3 raidžių ir eis pirkt iš kito. Tai ką turi Taivanas nupirksi tik iš Taivano ir nieks kitas tau nepasiūlys. Dėl to rusas skęsta, kinas stebi ir nieko nedaro nes supranta, kad nieko nepakeičiamo neturi. Pavaryt kaip putkinui tai taspats, kas persisaut sau koją ir bandyt laimėt maratoną.
P69 2022-08-03 21:50
Tokios antraštės eilinį kartą verčia vemti, jau geriau DELFI skaitysiu...
donatasv 2022-08-03 23:51
Antraštės gal ir verčia vemt, triest ir visaip kitaip negaluot. Bet šiuo atveju Amerikos veiksmus galima vadint tikruoju vardu provokacija. Gerai nors tiek, kad baltieji rūmai nepasididžiavo ir padarė vieša pareiškimą, kad šis skrydis yra tik bobos menstruacijų padarinys.
immortallt 2022-08-04 07:41
Indija apsidžiaugtų, kad Kinija su JAV kariautų, galėtų ginčytinas teritorijas priglausti. Provokacija, atvykti į autonomiją turintį regioną, kuriame oficialūs atstovai pasikviečia? Taivanas yra iš esmės okupuotas, tik kinų kariuomenė pastoviai ten nestovi. Ir tai ką turi Taivanas, jei imsi jėga, prarasi - numesi bombą už kelių kilometrų nuo gamyklos - gali visą įrangą naują pirkti. Pabėgs keli šimtai žmonių - nebesugebėsi gamybos išlaikyti.