[Žinios trumpai] Financial Times skelbia tragišką situaciją: Ukraina žino visus Rusijos sandėlius ir vadavietes, bet naikina tik nedidelę jų dalį - kas vyksta?  ()

Žurnalistų teigimu, Ukrainos kariškiai žino visas RF ginkluotųjų pajėgų sandėlių ir vadaviečių vietas. Ukrainiečiams trukdo amunicijos trūkumas – kariai smogia tik kelis kartus per dieną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos šiais metais gali nepradėti kontrpuolimo dėl amunicijos ir ginklų trūkumo. Apie tai rašo Didžiosios Britanijos laikraštis „Financial Times", remdamasis keliais Ukrainos pareigūnais, susipažinusiais su diskusijomis apie karinius poreikius.

Pasak pašnekovų, kariškiai turėjo apriboti amunicijos kiekį tik keletui smūgių per dieną.

„Mes žinome visas Rusijos sandėlių ir komandų postų koordinates ir vietas. Amunicijos trūkumas riboja Ukrainos galimybes realiai ką nors vietoje pakeisti", – sakė vienas iš laikraščio šaltinių.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovybė nesitiki šiais metais gauti pakankamai pajėgumų, kad galėtų suplanuoti ryžtingą kontrpuolimą, teigia jis.

„Neturime net 30% to, ko mums reikia. Pagrindiniai kontrpuolimo planai bus vykdomi jau kitais metais, kai pavyks sukaupti ginklų atsargas", – rašo „Financial Times".

Kai kurie Ukrainos vyriausybės nariai, anot žurnalistų, baiminasi, kad mūšis dėl Chersono kontrolės atgavimo bus vienintelis reikšmingas atsakomasis puolimas prieš žiemos pradžią.

 

Trys pareigūnai teigia, kad ribotos atsargos privertė Ukrainą sutelkti dėmesį į Chersono deokupavimą, o ne užimti poziciją Donbase.

„Jei Ukrainos ginkluotosios pajėgos išlaisvins Chersoną, tai suteiks Ukrainai postūmį ir galimybę atkurti sienas“, – sakė „Royal United Services" tyrimų centro karinis analitikas Samuelis Cranny-Evansas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(99)
(9)
(90)

Komentarai ()

Susijusios žymos: