Analitikas: „Putinas naudoja 3 būdus nutraukti Vakarų pagalbą Ukrainai, ir yra tik vienas būdas tam pasipriešinti“  ()

Trys pagrindiniai Rusijos melai. Kaip Putinas bando sutrikdyti Vakarų ginklų tiekimą Ukrainai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Rusija atrado skaudų tašką, kurio spaudimas sukelia fantominį skausmą daliai visuomenės ir mūsų partneriams Vakaruose. Tikslas – sutrikdyti ginklų tiekimą Ukrainai. Yra tik vienas būdas to išvengti“, – sako ekonomistas ir finansų analitikas Aleksejus Kuščas.

Ginklų pristatymas ir Vakarų partnerių pasitikėjimo išbandymas kartais reikalauja to, kas atrodo nesuderinama: skaidrumo ir karinio slaptumo.

Savo informacinių-psichologinių specialiųjų operacijų (IPSO) pagalba Rusija jau rado skaudų tašką, kurio spaudimas sukelia fantominį skausmą daliai visuomenės ir nemažai mūsų partnerių Vakaruose. Tikslas – vasaros karinės kampanijos laikotarpiui kiek įmanoma sutrikdyti ginklų tiekimą Ukrainai arba jį sulėtinti. Rusijos Federacijos pradėtas IPSO pagrindinis dėmesys skiriamas:

  • „Korupcija“, sako jie, „ukrainiečiai gali parduoti sirams Vakarų ginklus“;
  • „Nepotizmas“, – sako jie, „jie įtraukia savo žmones į ginklų schemas“;
  • Valstybės aparato neefektyvumas, anot jų, „ukrainiečiai negali kontroliuoti ginklų apyvartos, o šiuolaikiniai vakarietiški modeliai gali atsidurti šešėlinėje rinkoje“.

Kaip Ukraina gali tam prieštarauti?

Mažai kas supranta, kad ginklai „nuo ratų“ atitenka kariuomenei ir „spekuliuoti“ jais aiškiai neužtenka, juolab kad jie mums teikiami nemokamai ir korupcijos subjekto negali būti. Tačiau tiesiogiai „YouTube“ skelbti ginklų siuntų judėjimą nėra gera idėja. Net tam, kad pašalintų kažkieno abejones.

 

Tačiau specializuotos struktūros sukūrimas Gynybos pirkimų agentūros pavidalu yra politiškai atsakingas Gynybos ministerijos sprendimas. Tai kažkas panašaus į „Ukrspecimport“ pagal analogiją su „Ukrspecexport“.

Mūsų agentūra bus kuriama pagal NATO valdymo standartus: NSPA (NATO Support and Procurement Agency), kuri taip pat turi antikorupcinius saugiklius. Agentūrai vadovaus Denisas Šarapovas, Oleksijaus Reznikovo pavaduotojas, turintis patirties „Ukroboronprom“ ir „Ukroboronservise“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(2)
(19)

Komentarai ()

Susijusios žymos: