[Žinios trumpai] „Rusai bėgo palikdami ir techniką, ir ginklus“ - Ukraina skelbia apie pergalę ir rodo, kas liko iš kaimo  ()

Ukrainos kariai parodė filmuotą medžiagą apie Dibrovnos kaimą, išvaduotą iš Rusijos okupacijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

93-ioji Ukrainos ginkluotųjų pajėgų brigada išvijo rusų užpuolikus iš Dibrovnos kaimo netoli Iziumo. Ukrainos ginkluotosios pajėgos privertė Rusijos kariuomenę bėgti iš Dibrovnos, blokuodamos visus įsibrovėlių tiekimo kelius. Vaizdo įrašas pasiekiamas „Facebook“ puslapyje

„Kodėl jie pasišalino? Taip, tiesiog pabėgo. Nebevažiavo transportavimo maršrutai, pažeidėme visą logistiką. O čia žmonės... na, kaip ten žmonės, padarai suprato, kad jų deguonis buvo nukirstas... Ir jie „didvyriškai“ atsitraukė“, – sakė 93-iosios brigados karininkas Aleksandras. Rusai taip skubėjo slėptis, kad paliko kaime techniką ir ginklus.

 

Okupantai Dibrovną beveik visiškai sunaikino, kaime beveik neliko sveikų namų. Išeidami jie taip pat kruopščiai išminavo visus priėjimus. Kariai pažymėjo, kad šioje srityje veikė keli Rusijos daliniai, aprūpinti 20-30 tankų ir maždaug tiek pat šarvuotų mašinų. Kovos buvo įnirtingos.

(59)
(0)
(59)

Komentarai ()

Susijusios žymos: