[Žinios trumpai] „Mes stebime karą, neregėtą nuo Antrojo pasaulinio karo laikų“: Stoltenbergas įvardijo 2 NATO užduotis Ukrainos kare  ()

Vladimiras Putinas puolė nepriklausomą, nekaltą šalį ir žmones, siekdamas savo politinių tikslų. Ukrainoje stebime karo veiksmus, išpuolius prieš civilius ir sunaikinimą, kurio nematėme nuo Antrojo pasaulinio karo laikų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pareiškė NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas, kalbėdamas Norvegijoje.

„Prezidentas V. Putinas užpuolė nekaltą šalį ir žmones, naudodamas karinę jėgą, siekdamas savo politinių tikslų. Tiesą sakant, jis meta iššūkį pasaulio tvarkai, kuria tikime. Jis nepripažįsta kitų šalių suvereniteto“, – sakė J. Stoltenbergas.

J. Stoltenbergo teigimu, lengviausia būtų karą Ukrainoje užbaigti V. Putinui išvedus savo kariuomenę. Tačiau NATO realistai mato, kad jis vis dar ketina įtvirtinti Ukrainos kontrolę.

NATO šioje situacijoje turi dvi užduotis, sakė generalinis sekretorius: remti Ukrainą ir neleisti konfliktui peraugti į plataus masto karą tarp Aljanso ir Rusijos.

„Esame moraliai atsakingi už jų (Ukrainos – red.) paramą. Tai nepriklausoma šalis, kurioje gyvena daugiau nei 40 milijonų žmonių, kuri neteisėtai patiria žiaurų agresijos aktą. Esame karo veiksmų, išpuolių prieš civilius ir sunaikinimo, nematyto nuo Antrojo pasaulinio karo laikų, liudininkai. Negalime būti tam abejingi. Tačiau mums taip pat naudinga, kad prezidentui V. Putinui nepasisektų įgyvendinti savo ambicijų Ukrainoje“, – sakė jis.

Jei Rusija laimės karą Ukrainoje, V. Putinas turės patvirtinimą, kad jo smurtas veikia, o tada gali būti užpultos kitos kaimyninės šalys, kalbėjo J. Stoltenbergas.

 

„Mokame kainą už savo paramą Ukrainai. Už karinę, humanitarinę ir finansinę paramą. Už sankcijas, dėl kurių mūsų šalyse išaugo infliacija ir kainos. Tačiau atminkite, kad suma, kurią mes mokame, gali būti matuojama pinigais. Kaina, kurią moka Ukraina, matuojama žmonių gyvybėmis. Kasdien šimtai žūva arba sužeidžiami. Tai, ką dabar stebime, yra žiaurus ir kruvinas sekinantis karas“, – pabrėžė NATO generalinis sekretorius.

NATO viršūnių susitikime buvo patvirtinta nauja dešimties metų trukmės strateginė Aljanso koncepcija. Rusija dokumente apibrėžiama kaip „rimčiausia ir tiesioginė grėsmė“ sąjungininkų saugumui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(24)
(0)
(24)

Komentarai ()