„Oho!“ Paviešino, kiek Ukrainos karo pabėgėliai gauna pašalpų Vokietijoje  (1)

Su šeima į Vokietiją išvykęs Sergejus Babkinas įvardijo tikslią sumą, kurią jie kas mėnesį gauna kaip pabėgėliai iš Ukrainos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainiečių muzikantas, aktorius, dainų autorius ir atlikėjas Sergejus Babkinas, prasidėjus plataus masto Rusijos karui prieš Ukrainą, su žmona ir trimis vaikais išvyko į Vokietiją, kur tebėra iki šiol.

Neseniai duodamas interviu žurnalistui Slavai Deminui jis prisipažino, kokią pašalpą kas mėnesį gauna jo šeima ir ar šios sumos užtenka patogiai gyventi svečioje šalyje.

„Suaugusiam – 410 eurų, vaikui – 250 eurų“, – sakė Babkinas.

„Tai yra vidutiniškai kažkur 1500 eurų per mėnesį jūsų šeimai“, – sakė žurnalistas.

„Taip“, – patvirtino dainininkas. – Be to, turime nemokamą apgyvendinimą. Vaikai vežami į mokyklą. Tai nuostabi, neįtikėtina mokykla. O ten vokiečių vaikų tėvai moka už mūsų vaikų mokslą“.

„Oho!“ – vokiečiais žavėjosi laidos vedėjas. Tada pašnekovo paklausė, ar jo šeimai užtenka maisto Vokietijoje, nes ten kainos gana didelės.

„Pakankamai. Maisto produktų, sauskelnių, buitinės chemijos ir visokių dalykų. Mes nevaikštome į restoranus. Mes valgome namuose“, – atsakė Sergejus Babkinas.

Taip pat pokalbio metu Deminas paklausė, kaip menininkas priima neigiamus komentarus dėl to, kad jis gyvena užsienyje, kol kiti ukrainiečiai gina savo šalį.

 

Į tai Babkinas atsakė, kad dėl to yra visiškai ramus: „Mano širdis sako, kad aš viską darau teisingai. Einu teisingu keliu, ir visi mano veiksmai turi rezultatą, tikrą rezultatą. Aš matau pagalbą, kurią teikiu savo veiksmais“.

Be to, interviu metu dainininkas prasitarė, kad jo namai yra Charkive, kuris nuolat apšaudomas ir bombarduojamas, todėl kol kas su šeima grįžti į Ukrainą neplanuoja.

Atminkite, kad pagal įstatymą Sergejus Babkinas turi teisę likti užsienyje, nes turi tris vaikus. Be to, menininkui buvo diagnozuota reta virusinė akių liga, dėl kurios jis prarado 70 proc. regėjimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(1)
(28)

Komentarai (1)