„Bet kas, siūlantis kalbėtis su Putinu, yra prieš Ukrainą”: analitikė pasakė, kodėl kiekvienas G. Schröderio pasiūlymas Ukrainai yra mirtinas  ()

Ukrainos analitikės, buvusios Pilietinės visuomenės tyrimų centro projektų vadovės Marijos Kučerenko nuomonė: apie Schröderį ir per jį perduotus norus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos analitikės, buvusios Pilietinės visuomenės tyrimų centro projektų vadovės Marijos Kučerenko nuomonė.

Apie Schröderį ir per jį perduotus norus.

Pirma, gyvenime reikia mokėti laiku išvykti. Jei būtų anksčiau užsičiaupęs ir nebūtų buvęs toks godus, būtų buvęs prisimintas kaip Vokietijos kancleris. Dabar bus prisimintas, kaip Putino pakalikas.

Antra, iš esmės:

1. „Geros naujienos yra tai, kad Kremlius nori derybų sprendimo“, – sako Schröderis. Tai jau niekam ne naujiena. Derybose jam būtų patogiau, čia visi tai supranta. Todėl ir nebus jokių pamatinių derybų – tiksliau, čia, Ukrainoje, yra daug žmonių, kurie mosikuos rankomis ir kojomis, bet jų nebus.

2. „Pirma sėkmė buvo susitarimas dėl grūdų, jį bus galima išplėsti iki paliaubų“. Būtent apie šią Rusijos pusės svajonę rašiau, kai tik paaiškėjo, kad greičiausiai pasirašysime susitarimą antrajame derybų rate. Ir todėl pirmam laivui su grūdais buvo leista praplaukti.

3. „Neutralumas pagal Austrijos modelį kaip alternatyva NATO“. Tai ne alternatyva, tai bandymas ir toliau mums diktuoti Rusijos sąlygas.

4. „Klausimas dėl Donbaso turėtų būti sprendžiamas pagal Šveicarijos kantonų modelį“ – kitaip sakant, tai federalizacija.

Bet kas – absoliučiai bet kas! - kas šiandien siūlo derybas Rusijos rėmuose, neveikia mūsų šalies interesų labui. Kaip ir tie, kurie, viena ar kita forma, siūlo karinį neutralumą.

 

 

Šaltinis

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(0)
(24)

Komentarai ()