[Žinios trumpai] Ždanovas: rusai pradėjo žudyti „Azovstal“ gynėjus, yra tik du būdai juos išgelbėti  ()

Karo analitikas Olegas Ždanovas išsakė nuomonę, kokiais būdais būtų galima apsaugoti „Azovstal“ gynėjus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis priminė, kad „Azovstal“ gynėjai pasidavė V.Zelenskio įsakymu. Dabar jie yra okupantų nelaisvėje ir yra žudomi, vienas iš tokių incidentų – teroristinis išpuolis Olenivkos kolonijoje. Oficialiai dėl sprogimo, kurį surengė Putino kareiviai, žuvo 53 žmonės, tačiau Ždanovas teigia, kad sprogimo metu ukrainiečių karo belaisviai jau buvo negyvi, o priešai tiesiog bandė paslėpti įkalčius.

Karo analitikas vaizdo įraše papasakojo, kaip jis elgtųsi situacijoje su Mariupolio gynėjais.

Pareigūnas pripažino, kad Ukrainos kariai „Azovstal“ pamažu stūmė Rusijos kariuomenę, tačiau tuo pačiu metu visuomenė darė spaudimą valdžios institucijoms, reikalaudama išgelbėti Ukrainos karius ir civilius, besislepiančius įmonės tuneliuose.

Ždanovas pridūrė, kad jei Ukraina būtų puolusi Mariupolį tam, kad išlaisvintų tuos, kurie slėpėsi po „Azovstal“, jį būtų praradusi ir gynėjus, ir kelis kariuomenės batalionus. Kita vertus, Jungtinės tautos ir Raudonasis Kryžius teikė garantijas dėl belaisvių saugumo, tačiau šių organizacijų garantijų visiškai nepakako.

 

Olegas Ždanovas taip pat aiškiai pareiškė, kad šioje situacijoje Mariupolio gynėjus reikėjo nedelsiant iškeisti į Rusijos kalinius arba perduoti trečiosioms šalims, kurios nedalyvavo kare.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(51)
(9)
(42)

Komentarai ()

Susijusios žymos: