„Tai taps masine rusų kapaviete“ – atskleidė detales apie įvykius Pietuose ir kas ten planuojama  ()

Pasak eksperto, Rusijos kariuomenės grupuotei Chersono srityje gresia rimtas pavojus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Okupantai, kaupdami pajėgas ir priemones Chersono srityje, kad atgrasytų Ukrainos ginkluotąsias pajėgas nuo kontrpuolimo ir ruošdamiesi puolimui, tikėtina ėmė pildyti sandėlių tinklą. Tačiau Rusijos vadovybės veiksmai gali visiškai palaidoti visas Rusijos desantines pajėgas. Be to, dešinysis Chersono regiono krantas jiems taps masine kapaviete.

Apie tai savo puslapyje socialiniame tinkle „Facebook“ rašo karo ekspertas Aleksandras Kovalenko.

Pasak jo, sandėlių tinklas, iš kurio dabar gabenama amunicija, kuras ir vykdoma kita logistika, arba yra kairiajame Chersono srities krante, arba dešiniajame, glaudžiasi Dniepro pakrantėje. Tai daroma siekiant kuo labiau apsaugoti juos nuo M142 HIMARS smūgių.

„Nors, kaip tai užtikrinti, jei Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijos yra už 30-40 km, bet svarbu kas kita. Svarbu, kad nėra nė vieno didelio sandėlio, iš kurio Rusijos pajėgos būtų aprūpintos mažesniu nei 10-15 km atstumu, kai kurie sandėliai yra net iki 30 km atstumu nuo priekinių pozicijų. Šiaurėje ir šiaurės rytuose yra tik vienas didelis sandėlis. Dėl suprantamų priežasčių gyvenviečių neįvardiju, tegul būna staigmena. Bet apskritai situacija yra orientacinė“, – sakė jis.

Anot jo, Rusijos okupacinės pajėgos, suformuojančios visavertę smogiamąją grupę dešiniajame Chersono srities krante, bus pilnai aprūpintos žmogiškaisiais ištekliais, tačiau tikimasi rimtų problemų dėl įrangos ir su ja susijusių eksploatacinių medžiagų.

 

Net ir tų sandėlių, kurie dabar yra dešiniajame krante, galima teigti, neužtenka tokiai karių grupei aprūpinti. Po to, kai ir ant jų pradės kristi bombos, viltį teiks tik ištekliai kairiajame krante.

„Ir kaip jie planuoja efektyviai aprūpinti pažangius dalinius dešiniajame krante, naudodami išteklius iš kairiojo? Man susidaro įspūdis, kad Rusijos vadovybė užsibrėžė tikslą 2022 metais Ukrainoje pagaliau sunaikinti visas Rusijos desantines pajėgas. O dešinysis Chersono srities krantas jiems taps masine kapaviete“, – pastebi ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(82)
(1)
(81)

Komentarai ()

Susijusios žymos: