Chersono partizanai pasiekė įspūdingą lygį: „Jei pastebėjo naują karinį tikslą, už poros dienų to tikslo jau nebėra“  ()

Agentai ne tik seka RF ginkluotųjų pajėgų dalinių judėjimą, bet ir bepiločiais orlaiviais stebi okupantų karinius objektus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos partizanų, informatorių ir stebėtojų armija, ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų daliniai vykdo kontrpuolimą Chersono srityje, dirba už priešo linijų ir priartina šalies pergalę visapusiškame kare prieš Rusiją. Karinių oro pajėgų tarnyba išsamiai pasakoja, kaip patriotai Kyjivo nekontroliuojamose teritorijose priešinasi Rusijos okupacijai.

Mykolajivas fronto linijoje tapo partizanų judėjimo, kurį RF ginkluotosios pajėgos ir toliau kasdien apšaudo, štabu. Regiono centre žurnalistai susitiko su Aleksandru, kurio komanda seka okupacinės armijos dalinių judėjimą Chersono srityje.

„Tarkime, vakar pastebėjome naują taikinį, nusiuntėme duomenis kariuomenei. Po dienos ar dviejų šio taikinio nebėra... Taip mes gyvename. Važiuoja vilkstinė... Žiūrėk... Kažkas važiuoja pakeliui ir žino, kad ten yra bazė, kurią galbūt okupantai užėmė. Štai jis eina ir visa tai filmuoja, kad žinotume, kokia ten technika“, – BBC žurnalistams pasakoja Aleksandras, demonstruodamas įvairius vaizdo įrašus, kuriuos kasdien gauna iš kaimyninio regiono.

Kalbame apie vaizdo įrašus, nufilmuotus prie RF ginkluotųjų pajėgų karinės bazės ir priešo technikos susikaupimo vietos. Aleksandras savo bendražygius vadina piliečiais, kurie tiki pergale ir laukia greitos deokupacijos. Pašnekovas pripažįsta, kad partizaninio judėjimo atstovai jaučia baimę, tačiau tarnyba tėvynei nutraukia bet kokias emocijas.

Bendraudamas su žurnalistais Aleksandras pasakoja apie kitą grupę, kuri bendradarbiauja su jais ir taip pat atlieka užduotis už priešo linijų. Savanoriai paleidžia dronus į Chersono regioną, kad nustatytų karinius taikinius, o lėšos UAV pirkti renkamos naudojant socialinius tinklus. Anot grupės vado Sergejaus, jo globotiniai kasdien rizikuoja savo gyvybėmis – RF ginkluotosios pajėgos apšaudo dalinį, kai šis vyksta į kovinę misiją.

 

„Kartais pasirodo, kad veikia normaliai ir nepatenka į apšaudymą – taip išvažiuojant į mus šaudo. Suprantu, kad tam tikru mastu taip yra, ir anksčiau ar vėliau taip gali nutikti. Bet ką daryti? Nieko, geriau apie tai tik negalvoti. Geriau dirbk savo darbą, taip ramiai. Jei man taip nutiks, tai bent suprasiu, kad atsitiko ne veltui, o vardan ko nors“, – BBC komentare prisipažįsta Sergejus.

Aleksandro komanda taip pat surašo vietinius kolaborantus, kurie perėjo į okupacinės valdžios pusę ir padeda Rusijai surengti netikrą referendumą dėl Chersono srities įstojimo į Rusijos Federaciją.

Okupuotose teritorijose Ukrainos patriotai taip pat iškabino lankstinukus, bandydami įbauginti ne tik kolaborantus, bet ir rusų okupantus. Atskirai Karinių oro pajėgų tarnyba primena, kad Chersono srityje aktyviai tęsiasi išdavikų „medžioklė“ – partizanai naikina ir naikina vietos pareigūnų, perėjusių į RF ginkluotųjų pajėgų pusę, automobilius.

 

„Jie pasirinko savo gyvenimą. Bandymas? Na, ką daryti? Taigi, jų likimas toks, kad jie yra puolami. Jie patys pasirinko ir žinojo, kur eina, mes turime kažkaip su jais kovoti. Taigi tegul bijo. Vis dėlto mes laimėsime, o Ukraina grįš prie savo sienų ribų“, – komentavo anonimu norėjęs likti partizaninio judėjimo atstovas.

Chersono gyventojai, analizuodami padidėjusį RF ginkluotųjų pajėgų karinių objektų apšaudymą, neatmeta, kad netrukus bus pradėtas Ukrainos kariuomenės kontrpuolimas. Aleksandras įsitikinęs, kad okupuotame mieste liko tūkstančiai piliečių, pasiruošusių prisijungti prie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dalinių kovoje su Rusijos įsibrovėliais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(80)
(0)
(80)

Komentarai ()