[Žinios trumpai] Blinkenas pašiurpo, ką išdarinėja Zaporižios okupantai: „Jie atominę elektrinę pavertė skydu!“  ()

JAV valstybės sekretorius Maskvos veiksmus pavadino neatsakingumo viršūne, kai Rusijos kariškiai atominę elektrinę pavertė karine baze ir iš jos apylinkių apšaudė ukrainiečių pozicijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV valstybės sekretorius Anthony Blinkenas apkaltino Maskvą panaudojus didžiausią Ukrainos atominę Zaporižios atominę elektrinę kaip „branduolinį skydą“ atakuojant Ukrainos karius. Tokius veiksmus jis pavadino neatsakingumo viršūne, rašo „Reuters“.

Anot jo, Vašingtonas yra labai susirūpinęs, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos dabar naudoja Zaporižios AE kaip karinę bazę ir apšaudo ukrainiečių pozicijas iš jos apylinkių, nes yra tikri, kad atsakomojo smūgio nebus.

„Žinoma, ukrainiečiai negali atsišaudyti dėl baisios avarijos tikimybės atominėje elektrinėje“, – sakė A. Blinkenas.

Šiuo atžvilgiu A. Blinkenas įsitikinęs, kad Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) atstovai turėtų patekti į stotį.

Savo ruožtu Rusijos Federacijos atstovai JT Niujorke griežtai atmetė A. Blinkeno kaltinimus.

„Mes ne kartą pareiškėme, kad mūsų ginkluotųjų pajėgų veiksmai jokiu būdu nesumenkina Ukrainos branduolinio saugumo ir netrukdo planuojamai atominės elektrinės veiklai“, – sakoma rusų pranešime.

 

Pasak Maskvos, Rusijos kariai, būdami Zaporižios atominėje elektrinėje, užkerta kelią Ukrainos dalinių provokacijoms, kurios gali virsti pačiomis nenuspėjamiausiomis pasekmėmis.

Tokie pareiškimai daromi nepaisant to, kad Ukrainos pusė siūlo dėti bendras pastangas siekiant užkirsti kelią branduolinei katastrofai. Ukrainos užsienio reikalų viceministras Mykola Tochytsky pareiškė, kad tam reikia ryžtingų bendrų veiksmų, jog tam būtų užkirstas kelias, ir paragino tarptautinę bendruomenę „uždaryti dangų“ virš Ukrainos atominių elektrinių su oro gynybos sistemomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(0)
(9)

Komentarai ()