[Žinios trumpai] Aukščiausias lygis! Rusai taip supanikavo, kad patys susisprogdino visą geležinkelio sąstatą su šaudmenimis - skelbiama, kad čia vyko  ()

Sprogimas Kalančako geležinkelio stotyje įvyko dėl neatsargaus elgesio su amunicija iškrovimo metu arba dėl gaisro, kuris galėjo kilti rusams bandant sukurti dūmų uždangą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Okupuotoje Chersono srities dalyje esančioje Kalančako geležinkelio stotyje Rusijos kariškiai susprogdino traukinį su amunicija. Greičiausiai tai lėmė neatsargus elgesys su šoviniais iškrovimo metu arba gaisras, kilęs rusams bandant sukurti dūmų uždangą. Tai pranešė Ukrainos gynybos ministerijos Pagrindinis žvalgybos direktoratas.

Žvalgybos teigimu, liepos 31 dieną į Kalančako geležinkelio stotį Chersono srityje atvyko traukinys su karine technika ir amunicija Rusijos kariams. Rugpjūčio 1 d., 8.00 val., įsibrovėliai pradėjo iškrauti ešeloną. Siekdamos užmaskuoti iškrovimo procesą ir apsisaugoti nuo Ukrainos kariuomenės atakų pasitelkus HIMARS, RF ginkluotosios pajėgos panaudojo galingus dūmų įrenginius.

„Apie 11.20 val. pasigirdo sprogimas darbo zonoje. Tiksliai jo pobūdžio nustatyti nepavyko dėl tankios dūmų uždangos. Tačiau iškart po sprogimo ešelonas pradėjo judėti Krymo kryptimi. Priešo personalas paniškai pabėgo“, – sakė GUR.

 

Be to, žvalgyba pranešė, kad naktį iš liepos 29 į 30 d. Ukrainos kariškiai atakavo traukinį, atvykusį į Brilevkos stotį Chersono srityje. Ešeloną sudarė daugiau nei 40 vagonų su personalu, įranga ir amunicija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(71)
(0)
(71)

Komentarai ()