[Žinios trumpai] Nuostoliai baisūs - rusai visomis išgalėmis slepia tiesą apie sudaužytą vadavietę, ten buvo daugybė karininkų  ()

Informacija apie žuvusius Chrustalne (buvusiame Krasnyj Luče) kruopščiai slepiama.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-04 [Žinios trumpai] Nuostoliai baisūs - rusai visomis išgalėmis slepia tiesą apie sudaužytą vadavietę, ten buvo daugybė karininkų  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų raketų atakos Rusija prarado savo vadavietę Chrustalne, Luhansko srityje. Užpuolikai visais būdais bando nuslėpti šį faktą.

Rugpjūčio 2 dieną, oficialioje „Facebook“ paskyroje, apie tai paskelbė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiasis žvalgybos direktoratas.

Žvalgyba pažymėjo, kad rusai kruopščiai slepia informaciją apie žuvusius Chrustalne. Sužeistieji buvo skubiai civilinėmis transporto priemonėmis nuvežti į Rostovo prie Dono karo ligoninę.

„Sunaikinus visus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų smūgio pėdsakus, priešas žiniasklaidoje, internete ir visur kitur,  aktyviai pradėjo skleisti dezinformaciją, kad neva visi okupantai spėjo iš anksto palikti viešbutį ir niekas nenukentėjo“, – skelbė Gynybos ministerijos Vyriausiasis žvalgybos direktoratas.

Chrustalno miesto puolimas buvo įvykdytas liepos 24-osios naktį. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų raketos pataikė į „Krasny Luč“ viešbutį, kuriame buvo įsikūrę okupantai. Manoma, kad ukrainiečiai dirbo su daugkartinio paleidimo raketų sistema HIMARS.

 

Vietos gyventojai į įvykio vietą nebuvo įleisti. Manoma, kad atakos metu buvo likviduota apie 100 įsibrovėlių. Šį skaičių paskelbė Ukrainos vidaus reikalų ministerijos vadovo patarėjas Antonas Geraščenka.

Galima daryti prielaidą, kad rusai slepia tiesą apie nuostolius, kad nesėtų panikos savo karių gretose. Rusijos Federacijos kariškiai jau dabar labai sunerimę dėl Ukrainos HIMARS atliekamų veiksmų, o atsisakančių kariauti skaičius vis didėja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(190)
(5)
(185)

Komentarai ()

Susijusios žymos: