[Žinios trumpai] „Sveiki atvykę į pragarą!”: ukrainiečiai pademonstravo, kaip savadarbiu dronu sunaikina net visiškai užmaskuotą okupantų techniką  ()

Savadarbiai ir modifikuoti dronai Ukrainoje mėto sprogstamuosius užtaisus ant rusų pajėgų. Taip naikinama net užmaskuota okupantų technika.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotas užmaskuotos rusų technikos sunaikinimas savadarbiu ukrainietišku dronu. Pirmiausia dronas numetė bandomąjį sviedinį, kuris nukrito netoli nuo vos vos matomo automobilio silueto. Tuomet pilotas pataisė drono padėtį ore ir numetė granatą tiesiai į taikinį – rezultatas buvo gana galingas sprogimas.

„Maskuosi, nesimaskuosi – nuo ​​mūsų nepasislėpsi. Sveiki atvykę į pragarą!“ – į Rusijos kariuomenę kreipėsi Ukrainos ekspertai.

 

Skelbiama, kad panaudotas dronas R18. Tai - specialiai Ukrainos ginkluotųjų pajėgų reikmėms sukurtas aštuonių rotorių dronas, galintis pakelti 5 kg svorį. Ore toks dronas išsilaiko iki 40 minučių ir yra pakankamai tikslus, kad įmestų užtaisą per atvirą tanko liuką.

(30)
(1)
(29)

Komentarai ()