[Žinios trumpai] Ždanovas: tai bus pasityčiojimas iš tiekimo, tarsi „po arbatinį šaukštelį“  ()

Karo ekspertas Olegas Ždanovas paklaustas, ar tiesa, kad pagrindinis Rusijos Federacijos kariuomenės tiekimas dabar ateina per Novokachovskajos hidroelektrinę ir ar Ukrainos ginkluotosios pajėgos turi galimybę per šią kliūtį ją nutraukti, atsakė, kad tokia galimybė yra.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Taigi suprantu, kad laukiame to, kai bus suformuota grupė, o tada uždarysime duris tiems, kurie paskutiniai įžengs į dešiniajį Dniepro krantą. Būtent taip ir bus daroma“, – sako Ždanovas.

Jis taip pat pareiškė, kad bus sunaikinta pontoninė perėja palei Antovikos tiltą. Ir perėja per Kachovskajos hidroelektrinę. „Jei sunaikinsime šį tiltą, tai praktiškai uždarysime galimybę Rusijai aprūpinti šią karių grupę. Tai, ką jie ten pradeda gabenti plaukdami per Dnieprą, galime suvaldyti savo artilerijos ugnies pagalba“, – sako ekspertas.

Jis pažymėjo, kad laivuose daug visko neprikrausi. O, pavyzdžiui, norint gabenti pilnai pakrautą „Ural“ sunkvežimį, reikia didelio laivo. Be to, susisiekimo greitis ne didesnis kaip 10 kilometrų per valandą, plius, tenka kovoti su srove.

 

„Taigi Rusijos armija turės didelių problemų, jei uždarysime galimybę kateriais perkelti kariuomenę, logistiką iš kairiojo kranto į dešinįjį... Net palyginau tai su pasityčiojimu iš kariuomenės – tai tarsi degalų ir sunkvežimių perkėlimas po arbatinį šaukštelį“, – reziumavo Ždanovas.

(50)
(2)
(48)

Komentarai ()

Susijusios žymos: