[Žinios trumpai] „Šoigu prašė sustabdyti smūgius, bet jį gražiai pasiuntė: pranešama apie masiškai bėgančius rusų „taikdarius”  ()

Azerbaidžano aviacijos, raketų ir bombų smūgiai bei Baku demilitarizavimo ultimatumas sukėlė siaubą Rusijos „taikdariams“ Kalnų Karabache.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos šaltiniai praneša apie Rusijos Federacijos vadinamųjų „taikdarių“ pabėgimą iš Karabacho zonos, kur  iš naujo įsiliepsnojo karo veiksmai - Azerbaidžanas surengė oro antskrydžius prieš Armėnijos ginkluotasias pajėgas.

Azerbaidžano ministerija paskelbė apie operacijos „Atpildas“ vykdymą, kurios metu Armėnijos pajėgoms buvo suduota daugybė raketų ir bombų smūgių. Be to, Azerbaidžanas paskelbė ultimatumą ir pareikalavo visiškos demilitarizacijos Karabacho teritorijoje, kur laikinai dislokuoti Rusijos taikdariai. Azerbaidžano ir Armėnijos konfliktas Karabache tai liepsnoja, tai rusena nuo 1994 metais pasibaigusio karo.

Šaltiniai teigia, kad prasidėję karo veiksmai sukėlė paniką Rusijos kariuomenėje, kuri išsigando oro antskrydžių ir bėga iš savo pozicijų. Rusijos gynybos ministerijos vadovas Sergejus Šoigu skubiai susisiekė su Azerbaidžano gynybos ministru Zakiru Hasanovu, tačiau Baku nusileisti neketina.

Situacija vystosi sparčiai ir gali baigtis Rusijos „taikdarių“ pasitraukimu iš kovos zonos – ypač dabar, kai Maskva yra giliai įklimpusi kare su Ukraina. Anksčiau Rusijos Federacija iš Kalnų Karabacho išvedė dalį karinių pajėgų ir permetė jas į Ukrainą. Jei rusai galutinai pasitrauks, konfliktas gali stipriai įsiliepsnoti ir tapti dar vienu regioniniu karu. Ir tai – tik vienas iš kaistančių pasaulio taškų, šalia Kinijos-Taivano, Artimųjų Rytų ir, galbūt, Serbijos-Kosovo.

(135)
(10)
(125)

Komentarai ()