[Žinios trumpai] Rusams panika – beveik atkirstas geležinkelis iš Krymo į Chersoną: kaip gabenti ginklus?  ()

Okupantai negali visa apimtimi naudotis geležinkeliu iš Krymo į Chersono sritį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiojoje Britanijoje okupantų problemos nuskambėjo po tikslinio Ukrainos ginkluotųjų pajėgų smūgio Brylivkai (miesto tipo gyvenvietė pietų Ukrainoje, Chersono srityje).

Rugpjūčio 3 d. Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos spaudos tarnyba, remdamasi žvalgybos duomenimis, paskelbė pagrindines tezes apie pastarosios dienos situaciją Ukrainos fronte.

Po pastarųjų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų smūgių Brylivkos geležinkelio stočiai įsibrovėliai vis dar bijo traukiniais gabenti karinius krovinius iš Krymo į Chersono sritį. Šaltinis rašo, kad geležinkelių susisiekimą su Krymu rusams greičiausiai pavyks atkurti per porą dienų. Tačiau nuo šios dienos jie nuolat atsidurs Ukrainos artilerijos, kuri smogs vienam iš priešo logistikos maršrutų, akiratyje.  

Ne taip seniai Antonivkos tilto rajone įsibrovėliai civiliams įrengė keltų perėją. Tačiau labai greitai ji bus naudojama kariuomenės ir įrangos perkėlimui į dešinįjį Dniepro krantą. O Ukrainos gynėjams vis artėjant į Chersono sritį, vis daugiau civilių bando palikti dešinįjį krantą.

 

Rugpjūčio 2 d., prie kelto nusidriekė eilė norinčių skubiai persikelti į kairįjį krantą. Gali būti, kad okupantai turės įvesti papildomą judėjimo kontrolę, kad nesusidarytų dideli kamščiai.

Liepos 30-osios naktį Ukrainos artilerija Brylivkos stotyje surengė tikslinę ataką prieš traukinius su priešo technika. Iš Krymo atkeliavo apie 40 vagonų su karine technika ir amunicija. Dėl to apie 80 užpuolikų iškeliavo į kitą pasaulį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(36)
(0)
(36)

Komentarai ()

Susijusios žymos: