[Žinios trumpai] Artėja lemiamas mūšis: Rusija permetė net 28 taktines bataliono grupes, bet jos gali „likti ant ledo“  ()

Karo ekspertas Aleksandras Kovalenko pasakė, kur tiksliai vyks pagrindinis karo mūšis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Laidos vedėjas paklausė Aleksandro Kovalenko, ar Chersono srities išvadavimas bus esminis įvykis, lemsiantis Ukrainos pergalę kare, į ką karo ekspertas atsakė teigiamai, išreikšdamas svarbius niuansus.

Aleksandro Kovalenko interviu „24 kanalui“ galima pažiūrėti „YouTube“.

„Galbūt Pietuose įvyks tikrai lemiamas mūšis. Kodėl? Dabar matome, kaip Rusijos okupacinės pajėgos perdislokuoja ir pergrupuoja daugybę savo dalinių būtent į pietinį placdarmą, tiesiai į Chersono sritį, kad išlaikytų dešinįjį Chersono srities krantą, kad ne tik ten gintųsi, bet ir imtųsi kontrpuolimo“.

„Šiandien galime sakyti, kad Rusijos kariuomenė Chersono placdarme jau sutelkė 28 bataliono taktines grupes. Tai nėra rekordinis skaičius per visą plataus masto karo Ukrainoje laiką.“

 

„Yra labai didelis „arba“. Tokia pajėgų koncentracija nereiškia, kad jos turės visas galimybes gauti pagalbos. Jei kalbame apie personalo perskirstymą ir pergrupavimą, tai jiems daugiau ar mažiau pavyksta: jie tai daro dešiniajame krante. Tačiau jie neturi veikiančių logistikos arterijų, tokių kaip Antonivkos automobilių tiltas ir Antonivkos geležinkelio tiltas, todėl dabar jie negali efektyviai perkelti įrangos.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(51)
(0)
(51)

Komentarai ()

Susijusios žymos: