[Žinios trumpai] Pasekmės bus kritiškos! „Dar niekada žmonijos istorijoje nebuvo tokio masto mūšio, kuris turėtų tokią įtaką pasaulio šalių likimui“  ()

Andrejus Piontkovskis dar kartą pabrėžė lemtingo mūšio dėl Chersono reikšmę tiek Ukrainai, tiek Rusijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vašingtone gyvenantis Rusijos opozicionierius, politologas, publicistas ir matematikas Andrejus Piontkovskis priminė, kad dabar viso pasaulio laukia lemiamas mūšis.

„Abi pusės pareiškė, kad ketina surengti puolimą Chersono srityje. O rugpjūtį, vėliausiai rugsėjį, pamatysime šio labai svarbaus karo etapo rezultatą. Visi tikime Ukrainos pergale ir ši pergalė nulems viso karo baigtį“, – sakė ekspertas interviu su Nataša Vlaščenka.

Anot Piontkovskio, dar niekada žmonijos istorijoje nebuvo tokio masto mūšio, turinčio tokios įtakos pasaulio šalių likimui, kurio baigtis priklausytų nuo HIMARS.

„Tai tiesa. Dabar apie 30 HIMARS rimtai pakeitė žaidimo taisykles mūšio lauke, bet, kaip sakė Reznikovas, reikia mažiausiai 100, o dar geriau - 200“, - pabrėžė politologas. - „Viskas sprendžiama Vašingtone. Ir apskritai, dabar smagratis sukasi. Neslėpsime, kad Vašingtone, taip pat ir administracijos viduje, vyksta įnirtinga kova tarp Ukrainos bičiulių (Austino ir Blinkeno) ir proputiniško pono Sulivano, kuris nuolat bando kažkaip sugriebti juos už rankovės ir apriboti šią pagalbą“.

 

Nataša Vlaščenka savo ruožtu pažymėjo, kad Ukraina neturi kitos išeities, kaip tik deokupuoti Chersoną. Kita situacija tiesiog neįmanoma, ir apie tai kalba Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas. „Apskritai, Ukrainoje yra Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kultas. Tai kultas. Žodžius „tikime Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis“ kartoja kiekvienas žmogus kiekvieną dieną“, - savo pašnekovui sakė žurnalistė.

(156)
(2)
(154)

Komentarai ()

Susijusios žymos: