[Žinios trumpai] To dar nebuvo: pirmą kartą pati Ukraina pradėjo formuoti karo eigą - kas vyksta?  (1)

Tikėtina, kad Ukraina perima strateginę iniciatyvą ir verčia Rusiją perskirstyti pajėgas bei keisti savo pastangų prioritetus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip pažymėjo Amerikos karo studijų instituto analitikai, reaguodamos į Ukrainos kontrpuolimus, Rusijos pajėgos vis dažniau perkelia personalą ir įrangą į Chersono regioną ir į vakarus nuo Zaporižios srities. Ypač iš Sloviansko ir Seversko, kuriuos okupantai, atrodo, apleido. Rusija taip pat perkelia karinę įrangą, ypač artileriją ir aviaciją, iš Ukrainos regionų į Krymą.

„Rusijos pajėgos anksčiau atitraukė arba sustabdė puolamąsias operacijas Charkive ir pietų kryptimi, kad Luhansko srities užėmimas taptų prioritetu, tačiau tai padarė savo iniciatyva, atsižvelgdamos į besikeičiančius vadų prioritetus. Panašu, kad šiuo atveju Rusijos pajėgos reaguoja į Ukrainos kontrpuolimo grėsmę Chersono regione, o ne patys renkasi taikinius, į kuriuos sutelks savo pastangas“, – sakė ekspertai.

 

Taip pat pažymima, kad pilno masto karo pradžioje, net po to, kai buvo atremtas bandymas užimti Kyjivą, rusai galėjo sutelkti savo veiksmus rytuose. Tačiau dabar padėtis pasikeitė.

„Ukrainos pasirengimas kontrpuolimui Chersone ir pradinės šio kontrpuolimo operacijos kartu su dramatišku Rusijos pajėgų susilpnėjimu apskritai, atrodo, leidžia Ukrainai pirmą kartą pradėti aktyviai formuoti karo eigą“, – rašoma ataskaitoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(48)
(1)
(47)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: