Turkija kelia skandalą ir gelbėja Rusiją: Erdoganas paskelbė apie naują susitarimą, eliminuojantį dalį sankcijų poveikio  ()

Penki Turkijos bankai prisijungs prie Rusijos mokėjimo sistemos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas, grįžęs iš Sočio, pareiškė, kad penki Turkijos bankai diegia Rusijos mokėjimo sistemą „Mir“.

Apie tai praneša „Bloomberg“.

Pranešama, kad penktadienį, rugpjūčio 5 d., per Turkijos ir Rusijos prezidentų derybas susitiko ir abiejų šalių centrinių bankų vadovai. R. T. Erdoganas sakė, kad tokie pokyčiai palengvinami tiek Rusijos turistams, tiek Turkijai.

Tuo pat metu R. T. Erdoganas ir Putinas susitarė iš dalies už gamtinių dujų tiekimą sumokėti rubliais. Nepaisant to, kad Turkija pasmerkė visapusišką Rusijos karą prieš Ukrainą, Ankara neprisijungė prie JAV ir ES sankcijų šaliai agresorei.

 

Primename, kad rugpjūčio 5 dieną Sočyje baigėsi Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano ir šalies agresorės lyderio Vladimiro Putino derybos, trukusios daugiau nei keturias valandas.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas dar kartą pareiškė, kad karas Ukrainoje gali būti baigtas prie derybų stalo. Jis pasiūlė Putinui surengti susitikimą su Zelenskiu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(27)
(-22)

Komentarai ()