[Žinios trumpai] Fantastiška žinia! „Bayraktar” dronai bus gaminami tiesiog Ukrainoje  ()

Pasak Ukrainos ambasadoriaus Turkijoje Vasilijaus Bondaro, „Baykar“ savininkas jau įregistravo įmonę Ukrainoje, o parlamentas gavo dokumentus susitarimui ratifikuoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turkijos gynybos bendrovė „Baykar“ jau nusipirko žemės sklypą „Bayraktar“ dronų gamyklai Ukrainoje statyti. Apie tai paskelbė Ukrainos ambasadorius Turkijoje Vasilijus Bondaras.

Pasak Bondaro, „Bayraktar“ tapo ukrainiečių pasipriešinimo legenda, dronai yra labai svarbūs Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Turkijos įmonė Ukrainos teritorijoje planuoja statyti bepiločių gamyklą. Ukrainos vyriausybė patvirtino dvišalį susitarimą ir perdavė jį ratifikuoti parlamentui.

„Baykar“ įmonės savininkas Ukrainoje sukūrė savo įmonę, ji jau įsigijo žemės sklypą, parengė gamyklos projektą ir ketina jį įgyvendinti, nes tai buvo beveik asmeninis įmonės savininkų įsipareigojimas šią įrangą gaminti Ukrainoje“, – pabrėžė Bondaras.

Jis taip pat pridūrė, kad ukrainietiškos detalės bus montuojamos nemažoje dalyje modelių – variklių, ratų ar kitų dalių, tarp jų ir aukštųjų technologijų. Nepaisant karo, bendradarbiavimas su Turkija gynybos srityje tęsiasi. Ukraina yra atsakinga partnerė, todėl net ir tokiomis sąlygomis Turkijos pusė nelieka be tų dalykų, kurių jai reikia. Todėl tokios investicijos yra įmanomos net karo metu.

(29)
(0)
(29)

Komentarai ()