[Žinios trumpai] Ždanovas paaiškino, kodėl Ukrainos kariuomenė, atrėmusi puolimą, iš karto nepradeda persekioti bėgančio priešo  ()

Nuolat girdime apie atremtus rusų puolimus. Bet kodėl po jų ukrainiečiai nesileidžia į greitas kontratakas, o vietoje jų pasilieka pozicijose?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norint kontratakuoti priešą, bėgantį iš mūšio lauko, reikalingi resursai. Taip pat viskas priklauso nuo kariuomenės gautų dekretų. Karo ekspertas Olegas Ždanovas paaiškino, kodėl ukrainiečiai nesiveja rusų po atremto puolimo.

„Ginkluotosios pajėgos nešaudo į rusų užpuolikus, kai jie traukiasi, nes mūsų gynėjams taip pat reikia poilsio ir laiko persiginkluoti. Jei įsibrovėliai žengia į priekį, jie turi daugiau nuostolių nei mes. Mes kovojame gynybinį mūšį ir mums taip pat po to reikia papildyti šovinių atsargas, gelbėti sužeistuosius ir paimti žuvusius iš mūšio lauko. Taip pat reikia atkurti nuostolius technikoje. Beje, amunicijos sąnaudos gynybiniame mūšyje yra didesnės nei puolimo. Kadangi šaudoma nuolat siekiant sustabdyti besiveržiantį priešą. Bet jei yra atsargos ir būtinybė, yra toks puolimo būdas, vadinamas „ant besitraukiančio priešo pečių“. Tada eina rezervas, o ne tie, kurie apsigynė. Paprastai tai duoda gerų rezultatų“, – teigė Ždanovas.

(47)
(0)
(47)

Komentarai ()

Susijusios žymos: