[Žinios trumpai] „Kai tik Putinas tai pasakys, Rusijoje įvyks viską šluojantis socialinis sprogimas”  (1)

Karas Ukrainoje baigsis žlugus diktatoriaus Vladimiro Putino režimui, mano Igoris Eidmanas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iki didžiulio Rusijos Federacijos pralaimėjimo kare su Ukraina liko mėnesiai, o ne metai. Tikėtina, kad tai baigsis Putino režimo žlugimu. Apie tai rašo Rusijos opozicionierius Igoris Eidmanas.

Jis pažymėjo, kad Ukrainos užgrobimas yra paranojiška Putino idėja, kurios jis niekada neatsisakys. Tuo diktatorius panašus į Hitlerį, kuris buvo apsėstas žydų tautos naikinimu. Šiuo metu Rusija nepajėgi išspręsti pagrindinės problemos – Kyjivo užėmimo. Todėl dabartiniame etape vykdoma „minimali užduotis“ – užimti keturis regionus Ukrainos pietuose ir rytuose.

„Dabar Putino planas numeris 1 – surengti „referendumus“ okupuotose teritorijose ir prijungti jas prie Rusijos Federacijos, nes Rusijos visuomenė laukia realaus reikšmingo Putino avantiūros rezultato... Militaristinei imperinei visuomenei reikia pateikti kažkokias okupuotas teritorijas ir didžiojo vado „Putino“ triumfą“, – sakė Eidmanas.

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad nuo liepos Rusijos valdžia siunčia aiškius signalus, kad yra pasirengusi sudaryti paliaubas. Buvo akivaizdu, kad Maskvai reikia paliaubų. Tikriausiai, siekiant ramiai įteisinti naujų Ukrainos teritorijų užgrobimą. Tačiau nei Kyjivas, nei Vakarai nepasidavė. „Karas nesitęs daug metų, bet gana tikėtina, kad jis tęsis daugelį mėnesių... Manau, kad karas baigsis Putino režimo žlugimu, o Rusijos kariuomenė išvyks iš Ukrainos“, – sakė Eidmanas.

Jis pabrėžė, kad Rusija nepajėgi konkuruoti su Vakarų koalicija, kuri tiek karine, tiek ekonomine prasme yra daug kartų pranašesnė už Rusijos Federaciją. Akivaizdu, kad karinės pagalbos Ukrainai mastai tik didės, o Rusijos Federacijai teks išleisti paskutinius išteklius. Eidmanas mano, kad Rusijos visuomenė didžiąja dalimi palankiai suvoks diktatoriaus Putino žlugimą ir akimirksniu persikvalifikuos į ukrainiečių palaikytojus.

 

„Visa šita pelkė, kuri dabar sėdi ant propagandos adatos, išmes Putiną, vos iš populiaraus diktoriaus lūpų išgirs šį tą tokio: „(...) Buvo nuspręsta išvesti kariuomenę iš Ukraina, nes mums nereikia konflikto su broliška tauta ir... bla bla“. Ir viskas dėl Putino. Ir apskritai pastaraisiais metais jis buvo išprotėjęs“, – teigė opozicionierius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(86)
(3)
(83)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: