[Žinios trumpai] Rusijos vadovybė skubiai ruošiasi didžiuliam pralaimėjimui ir masiniam karių bėgimui - skelbiama, ką daro visame Chersone  (2)

Vis dažniau pasigirsta pranešimų, kad rusų įsibrovėliai Chersone masiškai kasinėja ypatingos svarbos infrastruktūros objektus. Elektros, vandens ir dujų tiekimo įrenginius. Panašu, kad jie ruošiasi dar vienam „geros valios gestui“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai dešiniajame Chersono regiono krante sutelkė labai didelę karių grupę. Šios karių grupės pakanka ne tik gintis, bet ir pulti. Apžvalgininkas Aleksandras Kovalenko mano, kad rusai ketina pulti, tačiau patys supranta, kad šios pastangos nebus ilgalaikės ir jiems reikės trauktis.

Pasak Kovalenko, rusų okupacinių pajėgų vadovybė puikiai žino, kad puolimas labai greitai išsikvėps, jie pereis į gynybą, kuri taip pat pritrūks ir tiesiog pradės bėgti. Jie negali paprasčiausiai paimti ir išvesti kariuomenės iš dešiniojo kranto ir turi demonstruoti pasipriešinimą.

Taigi, Chersone vyksta infrastruktūros objektų minavimas, pajėgų perdislokavimas, stebimas kolaborantų ir okupacinės administracijos judesys. Ruošiamasi dideliam mūšiui, bet Kovalenko mano, kad rusai ruošiasi dar vienam „geros valios gestui“ - galbūt ne iš karto, bet jie trauksis iš Chersono, jei tik ras, kaip nuspalvinti šiuos veiksmus ne kaip pralaimėjimą.

(67)
(3)
(64)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: