[Žinios trumpai] „Superinė“ Rusijos mūšių taktika – naudoti gyvą „masalą“, ieškant Ukrainos oro gynybos sistemų  ()

Nepaisant didelio pranašumo ore, Rusijos aviacija yra priversta „išrasti būdus“, kaip apgauti Ukrainos oro gynybą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos aviacija prisitaiko prie šiuolaikinių karo realijų ir sugalvoja naujus būdus, kaip suklaidinti Ukrainos priešlėktuvinių raketų pajėgų dalinius. Apie tai „ArmyInform“ pranešė vieno iš Pietų oro pajėgų vadovybės padalinių vadovas.

Anot jo, jau kelias savaites Rusijos aviacija naikintuvais bando išvilioti Ukrainos priešlėktuvinių raketų pajėgų dalinius.

Taktika tokia: vienas iš naikintuvų patenka į oro gynybos naikinimo zoną ir tada pasislepia, kad atskleistų Ukrainos oro gynybos technikos vietą, o kitas naikintuvas turi paleisti anti-radarines raketas iš saugaus 120-140 km atstumo ir taip sunaikinti Ukrainos kariuomenė pozicijas.

Tačiau okupantams tokie manevrai nesiseka, pastebi karininkas: „Visi šie manevrai okupantams sėkmės neatneša. Kiekvienas mūšis yra šachmatų partija, todėl mes esame žingsniu priekyje“.

 

Jis pažymi, kad Ukrainos oro pajėgos sugebėjo ne tik sustabdyti priešo lėktuvus, bet ir sunaikinti daugybę taikinių ore. Taigi nuo plataus masto Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios vien Pietų oro pajėgų vadavietės padaliniai sunaikino daugiau nei 120 priešo taikinių, įskaitant 25 lėktuvus, 65 valdomas raketas ir dešimtis bepiločių orlaivių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(57)
(1)
(56)

Komentarai ()