[Žinios trumpai] Fronte labai įdomus radinys: okupantams smogė galingos JAV priešradarinės raketos, bet jos skirtos tik JAV ir Europos lėktuvams - kas čia vyksta?  ()

Kovos zonoje pastebėti amerikiečių gamybos priešradarinės raketos AGM-88 HARM fragmentai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradėjo naudoti amerikiečių gamybos antiradarines raketas AGM-88 HARM. Tikriausiai jos naudotos priešo oro gynybos sistemoms naikinti.

„Telegram“ kanalas „Ukraina 365“ publikuoja kadrus, kuriuose matomi AGM-88 raketos fragmentai Rusijos karių pozicijose. Nuolaužų priklausymą šiam konkrečiam raketos tipui patvirtina užrašas ant uodegos dalies.

AGM-88 HARM yra priešradarinė raketa, kurios maksimalus veikimo nuotolis yra 150 km. JAV pajėgos naudoja AGM-88 nuo 1983 m. Iki šiol nebuvo jokių dokumentuotų įrodymų, kad Ukrainos gynėjai naudojo šiuos ginklus. Keisčiausia tai, kad AGM-88 HARM yra skirtos Amerikos ir Europos lėktuvams, kurių Ukraina neturi. Neaišku, kuo Ukraina galėjo paleisti tokias raketas. Bet versijų yra.

 

Žinoma, kad Lenkija sugebėjo modifikuoti sovietų gamybos naikintuvus MiG-29, kad galėtų leisti šias AGM-88 raketas. Lenkijos patirtis rodo, kad problema yra visiškai išsprendžiama naudojant priemones, kurias Ukrainos kariuomenė jau turėjo arba kurias jai perdavė partneriai iš Rytų Europos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(248)
(8)
(240)

Komentarai ()

Susijusios žymos: