[Žinios trumpai] Rusijoje prasidėjo žuvusių okupantų kapų išniekinimas: „žuvusiojo didvyriu nelaikau, todėl ir parašiau: l*chas” (Video)  (1)

Apie „specialiąją karo operaciją“ kai kurie paaugliai Rusijoje turi savo nuomonę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2022 metų vasario 24 dieną, 69 metų Vladimiras Putinas paskelbė apie „specialios operacijos“ prieš Ukrainą pradžią. Ankstų rytą į Ukrainą įsiveržė dešimtys tūkstančių įsibrovėlių: Ukrainą daužė apšaudymai iš oro, jūros, artilerijos. Rusai planavo per kelias dienas užimti visą šalį. Tačiau vasario pabaigoje į Rusijos Federaciją atgabentas pirmasis „krovinys 200“ (žuvę rusų kariai). Ir tada paaiškėjo, kad dabartinį karą pradėjo seni, o mirti turi jauni.

„Mediazonos“ duomenimis, reguliariuosiuose Rusijos kariuomenės daliniuose, dažniausiai žūva 21-23 metų vaikinai. Iš 4000 išanalizuotų pranešimų paaiškėjo, kad 125 kariai buvo jaunesni nei 20 metų, o 25 iš jų buvo vos sulaukę pilnametystės.

Propaganda apie žuvusiuosius nekalba, kad nuslėptų Rusijos kariuomenės nuostolių skaičių. Tačiau iš tų, kuriems pavyko išgyventi, jie kuria herojų įvaizdį. Tačiau jaunimas nepalaiko senų žmonių politikos, nusprendusių grąžinti SSRS tūkstančių žuvusių karių gyvybių sąskaita. Jie netiki melu apie „išlaisvinimą“ ir „apsaugą“ ir kartais ryžtasi pasipriešinti sistemai.

Taip liepos pabaigoje Užbaikalo teritorijoje esančiame Borzjos mieste, penki paaugliai „išniekino“ per „specialiąją operaciją“ Ukrainoje žuvusių okupantų kapus.

Socialiniame tinkle buvo pasidalinta 1993 metais gimusio kapralo Sergejaus Zaicevo, po mirties apdovanoto Drąsos ordinu, kapo nuotrauka. Paaugliai parašė įžeidžiančius žodžius, išbarstė vainikus, prišiukšlino. Netrukus įtariamieji buvo rasti. Iš penkių nepilnamečių tik „vienas yra sulaukęs baudžiamosios atsakomybės amžiaus“, patikslino regiono Vidaus reikalų ministerijos spaudos tarnyba.

 

„Profilaktinio“ pokalbio metu vienas iš vaikinų patvirtino, kad nelaiko velionio didvyriu, todėl antkapyje užrašė žodį „l*chas“.

Sprendžiant iš skaitytojų reakcijos, dauguma palaiko paauglių poelgį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(127)
(2)
(125)

Komentarai (1)