[Žinios trumpai] Okupantų užnugaryje atsirado galinga jėga: „Pirmi rezultatai jau yra, o dabar prasidės pragaras“  ()

Partizaninis judėjimas okupuotose Pietų Ukrainos teritorijose jau susiformavo ir pradeda aktyviai veikti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos pietuose partizaninis judėjimas pradeda veikti visu pajėgumu, praneša Oleksijus Arestovičius. „Partizanai ką tik įžengė į savo pajėgų aušrą. Kilo daug klausimų, kur yra mūsų šlovingi partizanai? Pasakysiu jums, kad organizuoti partizaninį judėjimą, ypač Chersono srityje, yra labai sunku. Tam reikia laiko. Žmonės turi ateiti, patys organizuotis, reikia sukurti operatyvinę zonos įrangą... Tai užtrunka kelis mėnesius. Viską padarėme. Ir važiuojame“, – sakė Ukrainos Prezidentūros atstovas.

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad pastaruoju metu tarp užpuolikų pietuose dažnėja nemalonūs incidentai. Tai apima sprogimą Juodosios jūros laivyno bazėje okupuotame Sevastopolyje, geležinkelio linijų Zaporižės regione griovimą, taip pat pasikėsinimus prieš vietinius aukšto rango kolaborantus.

 

„Tai tik pradžia. Bus daug blogiau. Dabar viskas teka sisteminiu srautu. Žmonės susibūrė, susitvarkė, apsirūpino, susikūrė sąlygas dirbti. Stoja visa jėga. Toliau bus daugiau ir tiksliau“, – patikino Arestovičius.

(155)
(6)
(149)

Komentarai ()

Susijusios žymos: