Rusija iš savo laužynų toliau traukia senienas – atsigabeno į Ukrainą retą šarvuotą traktorių, pagamintą II-ojo pasaulinio karo tanko pagrindu (Foto)  ()

BTS-4 tipo šarvuota gelbėjimo mašina (ARV) jau tapo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų trofėjumi, tačiau panašu, kad nauda iš jos minimali.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Socialinių tinklų vartotojai, stebintys Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovų su Rusijos įsibrovėliais specifiką, dabar atkreipė dėmesį į tokį įdomų faktą iš „karinės istorijos“ kategorijos – kaip paaiškėjo, 2022 m. rusai į mūšio lauką metė retą ir seną BTS-4 tipo šarvuotą gelbėjimo mašiną. Šio ARV retenybė slypi tame, kad jis sukurtas remiantis tanko T-44 važiuokle, kuris buvo sukurtas 1944 metais kaip legendinio sovietinio T-34-85 patobulinimas.

Tankas T-44 buvo gaminamas 1944-1947 metais, iš viso pagaminta 1 800vnt. BTS-4 ARV gamyba pradėta 1963 m.

 

Ištyrus atviruosius šaltinius, galima daryti išvadą, kad rusai bent vieną BTS-4 į Baltarusiją permetė 2022 metų sausį, kai į tą šalį tempė ešelonus su Rytų karinės apygardos karine technika.

Ant transporto priemonės, kurią Ukrainos kariai perėmė kaip trofėjų, matome mažiausiai du bruožus – „Georgijaus juostelę“ ir rąstą kaip papildomą apsaugą.

Tačiau po 2022 metų kovo šarvuota gelbėjimo mašina BTS-4, tapusi ukrainiečių trofėjumi, niekur „nepasirodė“ atviruose šaltiniuose, ir tai yra nepaisant technikos stygiaus, nuo kurio kenčia ginkluotosios pajėgos. Tai gali reikšti, kad reta mašina, paremta tanko T-34 „jaunesniuoju broliu“, Ukrainos gynėjams pasirodė mažai naudinga.

 

Nors visai gali būti, kad netrukus tokių retenybių Ukrainos mūšio lauke bus gana daug. Visų pirma, 2022 metų liepos pabaigoje Kalugoje buvo pastebėtas ešelonas su tomis pačiomis BTS-4 transporto priemonėmis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(0)
(24)

Komentarai ()