[Žinios trumpai] Putinui 10 balų! Rusijos generolai pateko į spąstus ir dabar nežino, ką daryti  ()

Naujosios geopolitikos tyrimų tinklo direktorius Michailas Samusas teigia, kad Rusijos kariai nori pulti iš karto dviem kryptimis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai jis kalbėjo radijo „NV" eteryje.

„Kodėl daugelis žmonių sako, kad tuo pačiu metu vyks puolimas Zaporožės ir Krivyj Riho kryptimis? Jie gali turėti planą išsiveržti iš dviejų pusių, susivienyti ir taip uždaryti logistikos klausimą. Jei jie tikrai tai padarys, tada turės tiesioginį ryšį su „Donbaso" grupe", – mano M. Samusas.

Kartu jis įsitikinęs, kad įsibrovėliai negalės atlikti šios operacijos dėl Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino įsikišimo:

„Tai yra Rusijos generolų, kurie nežino, ką daryti toliau, svajonės. Jie pateko į spąstus, nes politiniu sprendimu, matyt, V. Putinas visas savo pastangas nukreipė į Donbasą, jis nuo balandžio mėnesio reikalavo užimti Donecko ir Lugansko sritis, paskelbti vadinamosios „LLR" nepriklausomybę, o „DLR" surengti referendumą. Referendumus norėjo rengti jau seniai, bet jiems nieko neišeina. Todėl, jog rusai sutelkė visas pajėgas Donbasui, Ukrainos kariuomenė pietuose sukūrė tokią mirtiną situaciją".

 

M. Samusas įsitikinęs, kad rusai pietuose gali sutelkti tiek pajėgų, kiek nori, bet tai nepadidins grupės galios.

„Priešingai: kuo daugiau pajėgų, tuo daugiau reikia išteklių. Tam reikės kuro, amunicijos, kurią nuolat naikina mūsų HIMARS sistemos. Dėl to liks tiesiog banda be amunicijos, be kuro, tai yra, technika stovės vietoje, o Rusijos kariškius tiesiog sunaikins Ukrainos kariuomenė", – aiškino ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(190)
(4)
(186)

Komentarai ()

Susijusios žymos: