„Iš karto atstoja du HIMARS!“ Ekspertas kalbėjo apie naujus ginklus, kuriuos gavo Ukraina iš JK  ()

Prieš atsirandant šiam ginklui, rašistai ramiai kaupė atsargas užnugaryje, o dabar bet kokia amunicijos sankaupa sunaikinama.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo stebėtojas Michailas Žirohovas pakomentavo M270 MLRS galią, kurią Ukraina gavo iš JK.

„M270 yra daugkartinio paleidimo raketų sistema, pagrįsta tomis pačiomis raketomis kaip ir M142 HIMARS. Skirtumas tas, kad HIMARS yra ratinė transporto priemonė, pagrįsta įprastu amerikietišku kariniu sunkvežimiu, o M270 yra vikšrinė, pagrįsta pėstininkų kovos mašina „Bradley“. Jie naudoja tą pačią amuniciją, tik skirtingos galios. Pavyzdžiui, sovietiniai tokio tipo ginklai kraunami atskirais sviediniais, o vakarietiški modeliai – atskirais blokais. Taigi, HIMARS gali paleisti vieną bloką iš šešių raketų, o M270 – dvigubai daugiau. Tiesą sakant, tai, kad turime šį ginklą, mūšio lauke niekas nepasikeis. Tiesiog vietoj dviejų HIMARS pozicijas turės palikti vienas M270“, – sakė Žirohovas.

Prieš atsirandant šiems ginklams, įsibrovėliai ramiai kaupė atsargas užnugaryje, o dabar bet kokia amunicijos sankaupa sunaikinama. Jei palyginsime dvi artilerijos sistemas, ratinės transporto priemonės bus greitesnės, tačiau dėl personalo saugumo M270 yra geresnis.

 

„HIMARS juda greičiau. Vikšrinės transporto priemonės yra geriau šarvuotos. Net ir sprogimo atveju nieko neatsitiks kabinoje sėdintiems kariams. M270 judėjimo greitis mažesnis, bet galia didesnė. Apskritai tai, kad turime tokius ginklus, leidžia mūsų kariams pataikyti į taikinius tiesiai priešo užnugaryje: sunaikinti komandų postus, amunicijos sandėlius ir personalo buvimo vietą. Prieš pasirodant šiems ginklams, rusai ramiai kaupė atsargas užnugaryje, o dabar bet kokia amunicijos sankaupa sunaikinama“, – pridūrė ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(119)
(3)
(116)

Komentarai ()