[Žinios trumpai] Ždanovas atskleidė netikėtus skaičius, kiek iš tikro Ukraina neteko oro gynybos sistemų karo pradžioje  ()

Ukrainos oro gynybos sistema išties patyrė nuostolių prasidėjus plataus masto Rusijos Federacijos invazijai į Ukrainą. Jie siekė apie 30 proc., sako ekspertas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pačioje plataus masto Rusijos invazijos į Ukrainą pradžioje Maskva ėmė užtikrintai tvirtinti, kad sunaikino Ukrainos oro gynybą. Tačiau laikas parodė, kad taip toli gražu nėra.

Todėl karo ekspertas Olegas Ždanovas papasakojo, kiek Ukrainos oro gynybos sistemų iš tikrųjų buvo sunaikinta pirmosiomis plataus masto Rusijos Federacijos teroro dienomis.

„Kalbant apie mūsų oro gynybos sistemą, V. Putinas pusantro mėnesio nesiėmė šios didžiulės raketų atakos prieš Ukrainą. V. Putinas pirmenybę teikė greitai invazijai kartu su raketų ir bombų smūgiais“, – sako ekspertas.

Anot jo, pirmasis raketų ir bombų smūgis turėjo būti didžiulis ir turėjo trukti kelias valandas, palaipsniui sunaikindamas mūsų oro gynybos sistemas ir aviaciją. Tačiau V. Putinas tokią galimybę atmetė.

O. Ždanovas priminė, kad Rusijos Federacija vis dėlto sunaikino kai kuriuos taikinius, Ukrainos oro gynybos sistema patyrė nuostolių, bet mažiau nei 30 proc. Todėl Ukraina greitai galėjo pradėti numušinėti Rusijos lėktuvus.

„Greitai surinkome viską, kas liko. Atkūrėme šalies oro gynybos valdymo sistemą ir pradėjome didinti pajėgas. Tada sulaukėme pastiprinimo S-300 komplekso pavidalu, dar ginklų iš partnerių“, – pridūrė karo ekspertas.

 

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad šiandien Ukrainos ginkluotosios pajėgos efektyviai naikina Rusijos raketas.

„O dabar, jei mums duos priešraketinės gynybos sistemas, tai mes atitinkamai „uždarysime dangų“, – reziumavo O. Ždanovas.

Anksčiau Olegas Ždanovas sakė, kad Ukraina netrukus gaus NASAMS oro gynybos sistemas. Pasak karo eksperto, būtent Rusijos Federacijos smūgiai gyvenamiesiems objektams ir civilių gyventojų žūtys davė postūmį, kad jos Ukrainai bus suteiktos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(108)
(5)
(103)

Komentarai ()