[Žinios trumpai] Slovakija Ukrainai pristatė pirmuosius savaeigius ginklus „Zuzana 2“ – pagrindinė jų savybė griežtai saugoma paslaptis (Foto)  ()

Įdomiausios šių NATO ginklų savybės laikomos paslaptyje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-14 [Žinios trumpai] Slovakija Ukrainai pristatė pirmuosius savaeigius ginklus „Zuzana 2“ – pagrindinė jų savybė griežtai saugoma paslaptis (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Slovakija Ukrainai pristatė pirmąsias keturias 155 mm kalibro savaeiges haubicas „Zuzana 2“ iš aštuonių užsakytų vienetų.

Šiuos savaeigius pabūklus jau gavo Ukrainos ginkluotosios pajėgos ir jie yra pasirengę stoti į kovą su Rusijos okupantais. Tai savo „Twitter“ puslapyje atskleidė Slovakijos gynybos ministras Jaroslavas Nadas.

2022 m. birželio pradžioje Slovakija ir Ukraina pasirašė sutartį dėl aštuonių savaeigių haubicų „Zuzana 2‘ tiekimo; kaina nebuvo atskleista.

 

Atvirų šaltinių duomenimis, Ukrainos kariai atvyko į Slovakiją treniruotis naudoti „Zuzana 2“ jau šių metų gegužę. Ginklų gamyba Ukrainai buvo teikiama pirmenybė prieš Slovakijos kariuomenės pirkimus – slovakai šiuo metu turi tik 17 iš 25 sutartų „Zuzana 2“.

Iš atvirų šaltinių žinomos tokios „Zuzana 2“ charakteristikos: šaudymo nuotolis iki 40 km, bokšto sukimosi laipsnis – 360 laipsnių. Tačiau įdomiausios detalės lieka nežinomos – ar „Zuzana 2“ gali naudoti 155 mm valdomus sviedinius, tokius kaip vokiškas SMArt 155 mm valdomas sviedinys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(2)
(51)

Komentarai ()